Niki Tuuli kohti avauskisaansa Moto2:ssa: ”Mielenkiintoista nähdä mihin hän pystyy”

22-vuotias Tuuli sai mahdollisuuden, kun Zulfahmi Khairuddin lähti tiimistä viime viikolla vedoten heikkoon menestykseen. Tuulen ensimmäinen kisaviikonloppu alkaa jo perjantaina Le Mansissa.

”Meillä on kokenut tiimi ja tulemme antamaan kaiken tuen Nikille. Hänellä on paljon kokemusta 600-kuutioisista pyöristä, joten uskon hänen sopeutuvan nopeasti”, Stigefelt sanoo.

”Teemme koko ajan rajusti töitä kaikilla rintamilla. Voi olla, että Nikillä menee pari kilpailua päästä kunnolla jyvälle uudesta pyörästä. Tiedämme sen ja olemme kärsivällisiä. Uskon kyllä, että pystymme antamaan hänelle kilpailukykyisen pyöräni.”

Le Mans on Tuulille debyytti, eikä sieltä ole ainakaan tiimin puolesta menestysodotuksia.

”Mielenkiintoista nähdä, mihin hän pystyy Le Mansissa. Se on uusi rata tiimille, pyörälle ja Nikille. Uskon, että pystymme parantamaan koko ajan tulevan viikonlopun aikana”, Stigefelt sanoo.

Tuulen tieltä lähtenyt Khairuddin ei menestynyt kovin kummoisesti alkukaudesta. Hän ajoi kolmessa avauskilpailussa sijat 26, 28 ja 27, Jerezissä tuli keskeytys. Moto 3:ssa hän ajoi kuitenkin 2012 MM-sarjan seitsemänneksi AirAsia SIC AJo-tiimissä.

Supersportin MM-sarjassa hän ajoi viime vuonna sijalle 35, kun Tuuli oli seitsemäs.
 

Uusin numero