Niki Tuuli: ”kaikkeni annoin – parempaan ei riitä tällä hetkellä”

(Kuvat: SP8 Images)

Suomalaiskuljettaja Niki Tuuli ajoi Supersportin MM-sarjan Barcelona-Katalonian osakilpailussa kahdesti kymmenen parhaan joukkoon ja on sarjan yhteispisteissä viides.

Supersport-luokan MM-sarjan neljäs kilpailuviikonloppu ajettiin Espanjan Barcelonassa. Triumph Dynavolt-tallissa ajava suomalaiskuljettaja Niki Tuuli ajoi viikonlopun molemmissa kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon ja on sarjan yhteispisteissä viides.

Perjantain harjoitukset sujuivat suomalaiselta nousujohteisesti ja päivän päätteeksi Tuuli ajoi FP2:n kakkossijalle. Lauantain aika-ajo sen sijaan oli Tuulelle vaikea. Ensimmäisellä vedolla pyörä ei ollut aivan optimaalisissa säädöissä ja toisen vedon pilasi aika-ajon keskeytys kilpakumppanin kaatumisen takia. Tuuli puristi kuitenkin kolmannella yrityksellä käytetyillä renkaillakin kahdenteentoista lähtöruutuun.

Lauantain kilpailussa Tuuli irtosi hyvin viivalta, mutta ensimmäisten kaarteiden kontaktien takia sijoitus valahti kahdeksanneksitoista. Tuuli paransi kuitenkin sijoitustaan kierros kierrokselta ja oli lopulta maalissa kymmenes kaksitoista sekuntia voittajaa Niccolo Bulegaa jäljessä.

”Aika-ajossa oli aluksi vaikeuksia pyörän säätöjen kanssa ja lopussa kun pääsi vauhtiin niin punaliput heiluivat. Kisassa otin hyvän startin, mutta sitten kolisteltiin katteita oikein huolella ja ukkoja tuli nippu sisäkautta ohi. Niinpä kisa oli käytännössä pilalla jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Vauhtia kuitenkin oli kiitettävästi ja nousin hyvin mutta oli loppujen lopuksi tyytyminen kymmenenteen sijaan.”

Sunnuntain kilpailussa Tuuli otti jälleen hyvän startin ja pystyi pitämään asemansa ensimmäisessä kaarteessa ja nousi nopeasti jo kymmenenneksi. Kisan alkupuoliskolla Tuuli puristi vielä pari sijaa ylöspäin ja oli mukana taistelussa viidennestä sijasta. Kovasta yrityksestä huolimatta Tuuli ei enää pystynyt parantelemaan asemiaan ja ylitti maaliviivan kahdeksantena. Eroa viidenteen sijaan oli ainoastaan sekunti. Voittoon ajoi tällä kertaa Bahattin Sofuoglu kahdeksan sekunnin erolla Tuuleen.

”Ajaminen tuntui tänään tosi hyvältä, hyvä startti ja alussa pääsin vielä nousemaankin hyvin. Alussa ajoin ihan kärjen vauhtia mutta kahdeksannen kierroksen jälkeen alkoi kädestä tunto hävitä enkä pystynyt ajamaan enää niin kuin olisin halunnut. Oli kyllä menemisen meininkiä mutta puutuneen käden takia viimeinen puristus jäi tekemättä.”

Lauantain kilpailun tulokset:

Sunnuntain kilpailun tulokset:

MM-pistetilanne:

Uusin numero