Niki Tuuli ja Aki Ajo valmiina tulevaan kauteen onnistuneiden testien jälkeen


Aki Ajon johtama Ajo MotoE -tiimi starttasi uuteen haasteeseen sähkömoottoripyörien maailmassa yhdessä uuden kuljettajansa Niki Tuulen kanssa loistavista asetelmista. Suomalainen oli Espanjan Jerezissä ajetun ensimmäisen testiviikonlopun toiseksi nopein.

Ensi vuodeksi lanseerattavan MotoE-sarjan ensimmäinen testiviikonloppu Espanjan Jerezissä sujui Aki Ajon ja Niki Tuulen osalta upeasti. Perjantaina nopeinta vauhtia pitänyt Tuuli oli kolmipäiväisten testien yhteistulosten toiseksi nopein. Hän tykitti lauantaina joukon toiseksi nopeimman ajan. Sunnuntaina säätöjen hiomiseen keskittyneen Tuulen nimi löytyy listan sijalta 13.

– Meillä oli hyvät ensimmäiset testit, vaikkakin pystyimme ajamaan vain kaksi kuivaa sessiota ja kaikki muut märissä olosuhteissa, Tuuli kertaa.

Tuuli, kuten kaikki muutkin MotoE-sarjan kuljettajaa kokeilivat ensimmäistä kertaa ensi vuodeksi lanseerattavan MotoE World Cup -luokan sähköpyörillä ajoa vasta viime perjantaina.

– Kun ensimmäisen kerran ajoin tällä pyörällä perjantaina, olin positiivisesti yllättynyt, kuinka nopea se oli sekä siitä tuntumasta, mikä minulla oli sitä ajaessa. Kokeilimme monia asioita kuivassa kelissä ja pystyimme parantamaan aikaamme joka kerta, kun olimme radalla, mikä oli hyvin positiivista. Olimme hyvin tasaisia ja pystyin tekemään parhaimman aikani useilla kierroksilla peräkkäin, kuten myös toiseksi nopeimman ajan. Viimeisillä sessioilla keli ei ollut ideaalisin, mutta silti pystyimme kokeilemaan eri asioita.

– Odotan innolla seuraavaa testiä, jotta voimme jatkaa kehitystämme, Tuuli päättää.

Ajo MotoE -tiimi palaa radalle ensi vuonna, kun testit jatkuvat 12.-14. maaliskuuta niinikään Jerezin radalla.

FIM MotoE World Cup -osakilpailut ajetaan viiden Euroopan GP:n yhteydessä. Tuuli pääsee siis tositoimiin Espanjan Jerezissä, Ranskan Le Mansissa, Saksan Sachsenringillä, Itävallan Red Bull Ringillä sekä Italian Misanossa. Kilpailut ovat kymmenen kierroksen mittaisia lyhyitä sprinttikilpailuja, jotka ajetaan Energica-prototyypin pyörillä.

Yhteensä sarjassa tulee kisaamaan 18 kuljettajaa.

Jerezin talvitestien yhdistetty tuloslista
1. Bradley Smith 1:50.265
2. Niki Tuuli (Ajo Motorsport MotoE) 1:50.627 +0.362
3. Mike Di Meglio 1:50.741 +0.476
4. Matteo Casadei 1:50.885 +0.620
5. Matteo Ferrari 1:51.648 +1.383

Teksti: Ajo Motorsport Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusin numero