Niki Tuuli historialliseen voittoon

Viikonloppuna kirjoitettiin kolme uutta sivua Suomen ratamoottoripyöräilyn historiankirjoihin:

1. Kallio Racing otti World Supersport -luokan osakilpailun aika-ajoissa sekä paalupaikan että kakkosruudun.

2. Niki Tuuli on ensimmäinen suomalainen kuljettaja, joka on ottanut World Supersport luokassa paalupaikan.

3. Niki Tuuli on ensimmäinen suomalainen kuljettaja, joka on voittanut World Supersport luokan osakilpailun.

Kallio Racing ja kuljettajat World Supersport luokassa, suomalainen Niki Tuuli ja Etelä-Afrikkalainen Sheridan Morais, tekivät hartiavoimin töitä läpi viikonlopun Ranskan World Superbike osakilpailussa. Niki Tuuli näytti varmoja otteita ja piti hyvää vauhtia jo vapaissa harjoituksissa. Historiaa kirjoitettiin lauantain Superpole2 aika-ajoissa, kun Tuulille kellotettiin session nopein ratakierros, joka vei miehen ensimmäiselle WorldSSP luokan paalupaikalleen.

Koko kauden vahvoja esityksiä antanut Morais ja tiimi tekivät hurjasti töitä pyörän säätöjen kanssa ja mies keikkuikin tuloslistoilla heikommilla sijoilla kuin missä hänet on totuttu tällä kaudella näkemään. Mutta mikä tärkeintä, vauhti löytyi juuri silloin kuin sitä tarvittiin ja Morais kiilasi itsensä Superpole2-aika-ajoissa toiseen lähtöruutuun ja pääsi starttaamaan itse kilpailuun ensimmäisestä rivistä tallikaverin vierestä. Sunnuntain kilpailuun siis päästiin lähtemään historiallisista, ja parhaista mahdollisista lähtökohdista.

Itse kilpailussa molemmat kuljettajat saivat mainion lähdön, ensimmäiseen kurviin tultiin Moraisin johdolla, Tuulin pitäessä kakkospaikkaa. Kärkimies vaihtui kisan alkukierroksilla tiuhaan, sekä Morais että Tuuli kävivät johtamassa letkaa useampaankin otteeseen. Kilpailun vanhetessa Tuuli otti johtopaikan itselleen ja piti muut kuljettajat takanaan koko kilpailun loppuun saakka. Ruutulipulle ensimmäisenä ehtinyt Imatralainen otti uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton World Supersport luokassa. Sheridan Morais oli lopputuloksissa kahdeksas. Maailmanmestaruuspisteissä Morais säilytti kolmannen tilansa, Tuuli nousi monta pykälää ollen Ranskan jälkeen seitsemäs.

Voittaja Tuuli antoi erikoiskiitoksen tiimin onnistuneelle rengastaktiikalle.

“Teimme jälleen oikean valinnan renkaiden suhteen, aivan kuten eilen aika-ajoissa. Tämä kilpailu on paras koskaan ajamani, iso kiitos tuesta ja horjumattomasta uskosta minuun!” Tuuli iloitsi.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio antoi kiitoksen takaisin Tuulelle.

Niki ajoi todella järkevästi koko viikonlopun. Teimme viime vuotisen kokemuksen perusteella eri rengasvalinnan kisaan kuin useat kärkikuljettajat. Se kannatti, Niki pystyi kontroloimaan kisaa hienosti. Olen todella tyytyväinen Nikin puolesta tästä voitosta ja takaisin saadusta itseluottamuksesta ajamiseen.”

Seuraava osakilpailu ajetaan Espanjan Jerezissä 22. lokakuuta.

Tulokset World Supersport -luokka, Magny-Cours Ranska 1.10.2017
1. Niki Tuuli
2. Frederico Caricasulo
3. PJ Jacobsen
4. Lucas Mahias
5. Jules Clutzel
… 8. Sheridan Morais

Kuljettajien maailmanmestaruuspisteet World Supersport -luokassa, kun on ajettu 10/12 osakilpailua:
1. Lucas Mahias, Ranska, 154 pistettä
2. Kenan Sofuoglu, Turkki, 145 pistettä
3. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 122 pistettä
4. Jules Cluzel, Ranska, 115 pistettä
5.  PJ Jacobsen, USA, 95 pistettä
… 7. Niki Tuuli, Suomi, 63 pistettä

(Teksti: Kallio Racing / tiedotus)

Uusin numero