Niki Tuuli EM-pistejohtoon voitolla ja kakkossijalla Moto2-luokassa


Imatralaispilotin kausi Moto2:n EM-sarjassa alkoi lähes täydellisesti, kun Tuuli otti Estorilin avausviikonlopun kisalähdöistä voiton ja kakkossijan. Tuloksena selvä pistejohto EM-sarjassa.

Estorilin ensimmäinen kisalähtö ajettiin märällä kelillä ja jälkimmäinen kuivalla. Märän kelin kisassa Yari Montella karkasi muilta ja Tuuli pystyi ainoana seuraamaan tätä parin sekunnin päässä.
– Tiesin etten saa Montellaa ajamalla kiinni, joten yritin roikkua mahdollisimman lähellä sekä odottaa ja vähän painostaakin josko tämä sortuisi virheeseen. Viisi kierrosta ennen maalia tämä kaatui ja sitten oli helppo ajaa voittoon, kertoili Niki Tuuli kuulumisiaan Estorilin varikolta.

Toinen kisalähtö ajettiin kuivalla kelillä ja koska koko viikonloppu yhtä torstain treeniä lukuunottamatta oli ajettu märällä, jouduttiin säädöt lähes ”arvaamaan” kisaan. Tuuli otti hyvän startin ja lähti heti kasvattamaan kaulaa muihin. Kolmen ajetun kierroksen jälkeen eroa kakkoseen oli jo neljä sekuntia. Tuuli valitti tuntuman puuttumista kuivalla kelillä ja menetti jo hankkimansa johtoaseman. Voitto meni pieneen ajovirheeseen, joka oli suurelta osin jo huonoa tuuriakin.
– Rata oli ajolinjalta kuiva, mutta toinen kuski ajoi linjalta sivuun ja lennätti vedet lammikosta ajolinjalle. Luulin jo pöllähdyksestä että siltä tuli öljyt radalle ja ajattelin että nyt mennään. Siinä lähti pito molemmista renkaista ja menetin kaikkiaan 6-8 sekuntia ja tipahdin kuudenneksi. Onneksi ei menty turvalleen. Onnistuin kuitenkin nousemaan vielä ajamalla kakkoseksi ja kuromaan eron kärkeen vain reilun sekunnin mittaiseksi, joten kakkossijaan pitää siihen nähden olla tyytyväinen.

Tuuli nousi ykkös- ja kakkossijoillaan 45 pisteeseen ja EM-pistekärkeen. Kakkostilan jakavat Zaccone ja Pons 36 pisteellä.
– Pistejohtoon pitää tietysti olla tyytyväinen. Ajovirheen takia en ole 100-prosenttisen tyytyväinen viikonloppuun, mutta ehkä sen voi sanoa onnistuneen 80-prosenttisesti. Tästä on kuitenkin varaa parantaa ja niin lähdetään tekemäänkin seuraaviin kisoihin. Pyörä ja tiimi toimivat hienosti, joten tästä on hyvä jatkaa, päätti Tuuli.

1. kilpailulähtö
1. Niki Tuuli, FIN
2. Edgar Pons, SPA +5,455
3. Ramdan Rosli, MAL +17,973
4. Miquel Pons, SPA +35,979
5. Alessandro Zaccone, ITA +42,443

2. kilpailulähtö
1. Alessandro Zaccone, ITA
2. Niki Tuuli, FIN, +1,312
3. Edgar Pons, SPA, 1,352
4. Hector Garzo Vicent, SPA +1,981
5. Yari Montella, ITA, +15,171

EM-pistetilanne:
1. Tuuli, 45
2. Zaccone, 36
2. Pons, 36
4. Rosli, 25

Uusin numero