Niki Tuulen tiimikaveri saattaa yllättää: konkari Etelä-Afrikasta

Tuulen, 21, varmana tiimikaverina ehdittiin jo monella taholla pitää päättyneellä kaudella Supersportin MM-hopeaa ajanutta ranskalaista Julez Cluzelia, 28.

Tämä ei tule kuitenkaan toteutumaan, vaan Tuuli saa vähintäänkin yhtä kokeneen tiimikaverin Etelä-Afrikasta Sheridan Moraisin, 31, hahmossa. Sopimusta ei ole tosin vielä virallisesti vahvistettu.

Johannesburgista kotoisin oleva ja monessa mukana ollut Morais on niittänyt mainetta sekä menestystä mm. Pohjois-Amerikan AMA-sarjassa ja Endurancen MM-sarjassa.

Panostustaan Supersportin MM-sarjaan lisäävä Yamaha lähtee ensi kauteen kahden tiimin voimin. Toisessa tiimissä kilpailevat ranskalainen Lucas Mahias ja Tuulen takavuosien koviin kilpakumppaneihin lukeutunut italialainen Federico Caricasulo.

Yamaha on saavuttanut viimeisten seitsemän vuoden kuluessa kolme Supersport-luokan maailmanmestaruutta brittikuljettajien Cal Crutchlowin, Chaz Daviesin ja Sam Lowesin ajamina.

Meneillään olevalla kaudella kaksi MM-osakilpailuvoittoa saavuttanut Crutchlow kuuluu nykyään vakiokalustoon MotoGP-luokassa, jonne Lowes nousee ensi kaudeksi motokakkosista. Casey Stonerin läheinen ystävä Davies puolestaan jatkaa Superbike-luokan MM-sarjassa.

Tuuli on linjannut tavoitteekseen Supersport-luokan maailmanmestaruuden ja sen myötä siirtymisen Moto2-luokan MM-sarjaan. Mikään salaisuus ei ole se, että Tuulen osalta on jo nyt tehty alustavia tunnusteluja Moto2-tiimien suuntaan. Ovia on raotellut suomalaisvaikuttaja, joka ei MotoGP-piireissä enää esittelyjä kaipaa.