Niki Tuulen kisa jäi lyhyeksi Katalonian GP:ssä – Ajo Motorsportin Oliveira toinen

Kisaan lähti ykkösruudusta Ranskan Fabio Quartararo. Ajon Brad Binder oli aika-ajossa neljäs ja perjantaina itseään kaatumisessa loukannut Miguel Oliveira oli ruudussa 17. Niki Tuuli sai lähtöruudun 29.

Onni ei suosinut Niki Tuulta hänen uransa kolmannessa GP-sarjan osakilpailussa, sillä ensimmäisen kierroksen joukkokolari päätti Nikin, Stefano Manzin ja Bo Bendseyderin kilpailun. Kukaan heistä ei loukkaantunut.

Red Bull KTM Ajo –tiimin Miguel Oliveira nousi erinomaisesti jo kisan ensimmäisellä kierroksella. Kun kisaa oli ajettu puolet Oliveira oli hetken johdossa, mutta kärkeen siirtyi Quartararo, joka piti johtonsa ruutulipulle asti.

Kilpailun kolmas oli Espanjan Alex Marquez. Sijat 4-6 veivät Francesco Bagnaia, Xavi Vierne ja Ajon Brad Binder.

MM-pisteissä johdossa on Bagnaia, josta Oliveira on enää jäljessä yhden pisteen. Marquez on kolmantena 25 pistettä kärkeä jäljessä.