Niki Tuulelta vaisu MM-avaus – Kallio Racing podiumilla

Lucas Mahias nappasi ensimmäisessä lähdössä paalupaikalta kärkipaikan ja painon selvään johtoon. Niki Tuuli otti niin ikään hyvän startin ja nousi heti yhdeksänneksi. Tuuli ajoi hetken yhdeksäntenä, mutta tippui pykälän toisella kierroksella.

Hikari Okubo kaatui rajusti heti alussa, mutta hetkeä myöhemmin heilahti vielä rajummin, kun Hannes Soomer ja Michael Canducci menivät nurin. Punainen lippu heilui ja uusintastartti oli tosi asia.

20182502062005.jpg?itok=jFEZIcUy

Toisessa lähdössä Mahias painui taas kärkeen. Tuuli ei saanut yhtä hyvää lähtöä kuin ensimmäisellä yrittämällä, mutta onnistui nousemaan hyvin nopeasti kymmenennelle sijalle. Kärjessä Federico Caricasulo ja Kenan Sofuoglu taistelivat kovaa. Sofuoglu teki kuitenkin virheen, ja Caricasulo meni ohi. Sofuoglu kärsi ongelmista, kenties lauantain paha kaatuminen painoi, ja tippui pikkuhiljaa kärkisijoilta ollen lopulta maalissa 13:s.

Tuuli kävi tiukkaa taistelua, mutta joutui antautumaan hiukan. Takaa tulivat ohi Jules Cluzel, Ayrton Badovini ja Thomas Gradinger. Sofuoglun totaalinen tippuminen nosti Tuulen lopulta sijalle 11.

Mahias ajoi tyylitellen kauden ensimmäiseen voittoon, mutta takana käytiin tiukka taistelu. Randy Krummenacher saavutti ruutulipun toisena, mutta kolmas sija ratkaistiin aivan viime metreillä, kun Kallio Racing –tallissa ajava Sandro Cortese ohitti Federico Caricasulon ja nousi kolmanneksi. Näin siis saatiin suomalaisuutta podiumille, kun Vesa Kallion kuljettaja juhli kolmatta sijaa.

 

Uusin numero