Niki Ajo taisteli kivuista huolimatta MM-uransa parhaan sijoituksen

Ajon suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän teloi vasenta jalkaansa kisa-aamun warm up-sessiossa tapahtuneessa kaatumisessa.

– Tämä oli varmasti koko elämäni yksi vaikeimmista kilpailuista. Se oli tosi iso kaato warm up’issa, jonka jälkeen sattui vähän joka paikkaan. Kivut olivat kovat myös kisassa, joten tähän sijoitukseen täytyy olla todellakin tyytyväinen.

Ajo myönsi, että hän lähti kilpailuun epätietoisena fyysisestä kunnostaan.

– En edes tiennyt, oliko minulta joitain luita murtunut, mutta polvi ja nilkka olivat tosi kivuliaita. Katsotaan nyt, mitä lääkärin tarkastuksessa sitten ilmenee, totesi Ajo.

Ajo kävi viidentenä

Ajo otti uransa 34. MM-osakilpailuun terävän startin kahdeksannesta ruudusta lunastaen paikkansa tasaisen kovilla kierrosajoilla kakkosryhmässä.

Suomalaisen Avant Tecno-tiimin KTM:llä kiitävä Ajo kävi parhaimmillaan jo viidentenä, kunnes 23 kierroksen mittaiseksi kaavailtu kilvanajo keskeytettiin punaisin lipuin. Liput nousivat ylös ranskalaisen Alan Techerin kaaduttua rajusti kierroksella 17.

Uusintastarttia ei siinä vaiheessa enää otettu ja lopputulokset muotoutuivat edellisen, eli 15. kierroksen perusteella.

– Minulla olisi ollut vauhdillisesti mahdollisuudet korkeammallekin, mutta kyllähän se oli sittenkin tavallaan helpotus, että kisa jäi aiottua lyhyemmäksi, myönsi murjottu Ajo.

Kilpailun voittajaksi kotiyleisönsä edessä KTM:llä viiletti Maverick Vinales. Team Calvon kuljettaja kukisti toiseksi sijoittuneen maanmiehensä, Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin Luis Salomin 0,268 sekunnilla. Kisan espanjalainen paalupaikkamies Alex Rins menetti mahdollisuutensa dramaattisessa ja lukuisia kaatumisia kattaneessa kisassa karahtaen kakkospaikalta nutulleen kahdeksan kierroksen jälkeen.

Ajon eroksi voittajaan kirjattiin 19,064 sekuntia. Viides sija jäi vain kuuden kymmenyksen päähän tshekki Jakub Kornfeilin hahmossa.

Pisteissä kahdeksanneksi

Ajo on ajanut kauden kaikissa kolmessa kilpailussa pisteille. Hänellä on Espanjan GP:n jälkeen koossa 18 pistettä, jotka oikeuttavat kahdeksanteen sijaan.

Vinales nousi voitollaan MM-sarjan kärkeen pistein 65. Salom hiillostaa häntä neljän pisteen päässä.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.