Nike Lunna ajoi debyyttinsä Ruotsin Elitseriessä

 Lääkäri diagnosoi  jo Englannissa peukalon olevan murtunut, hieman myös pelättiin  viime vuonna murtuneen veneluun vaurioituneen uudestaan.  
 
Suomessa lääkäri diagnosoi käden uudestaan ja röntgen kuvat vahvistivat murtuman peukalossa. 
 
Loukkaantuminen sattui kaikista pahimpaan kohtaan kautta. Juuri Ruotsissa alkanut Elitserien kausi oli uhattuna ja unelma päästä ajamaan U21 MM – sarjaan vain karsintakilpailun päässä. Käden kuntoutuminen alkoi hyvin ja nuorukainen teki päätöksen yhdessä lääkärin kanssa että paluu kilparadoille olisi mahdollista odotettua aikaisemmin.
 
 
 
Lunna palasi kilparadoille viime viikon lauantaina kun Ruotsin Eskilstunassa ajettiin nuorten U21 MM- karsinta. Karsinnan läpäisy oikeuttaisi paikkaan U21 MM-sarjassa.
 
Kolmen viikon tauko ajamiseen näkyi tuloksissa. Lunna keräsi itselleen pisteitä kilpailusta 5,  sijoittuen sijalle 11.
 
– Tuntui että haaveet murskaantuisivat kun lääkäri antoi diagnoosinsa murtuneesta peukalosta ja viime viikot ovat olleet vaikeat. Kuitenkin päätös lähteä edustammaan Suomea U21 MM-karsintaan oli kokoajan vahvasti mielessä. Kisa ei mennyt odotusten mukaan ja viime viikkojen ajamattomuus näkyi suorituksessa, myös muutama oma ajovirhe mahtui kisaan totea pettynyt Lunna.
 
 
 
Tänään oli suuri päivä kun Lunna ajoi debyytti kilpailunsa Ruotsin Elitseriessä  edustaen Rospiggarna nimistä joukkuetta.
 
– Maanantaina päästiin treenaamaan Ruotsin Hallstavikissa sijaitsevalla kotiradalla. Treenit menivät hyvin ja käsi ei ole vaivannut viime päivinä.  Oli myös hienoa saada avuksi mukaan harjoituksiin Ruotsalainen speedwaytähti Andreas Jonsson, Lunna kertoo.
 
Illan kisa alkoi tänään paikallista aikaa kello 19:00 Rospiggarnan koti radalla Ruotsin Hallstavikissa. Joukkueella oli tänään vastassa Vetlanda niminen joukkue. Lunna suoriutui debyytistään hienosti, ajettuaan joukkueelleen 5 +2 pistettä. Illan ottelu päättyi tuloksin : Rospiggarna  42-pistettä.  Vetlanda 48-pistettä.
 
– Oli hienoa päästä ajamaan ensimmäinen Elitserien kisa. Joukkueenjohtajan Mikael Teurnberg usko minuun on ollut kannustava Lunna iloitsee ja tästä on hyvä jatkaa kautta niin täällä Ruotsissa kuin Englannissa.

Uusin numero