Nikanderin sisukkuus Päitsillä pohjusti Suomen mestaruuden

Riihimäen Kahvakopla oli tehnyt hyvän ja riittävän haastavan reitin SM-osakilpailuun. Nikander voitti lauantaina luokkansa yli kahden minuutin erolla pahimpaan kilpakumppaniinsa Jari Mattilaan. Nikander oli myös samalla yleiskilpailun nopein kuljettaja.

Lauantaina ajo kulki koko päivän mallikkaasti ja suuria virheitä ei tullut päivän aikana. Päivään mahtui yleiskilpailun seitsemän pohja-aikaa, sekä oman luokan pohja-ajat kaikille ajetuille erikoiskokeille.

Sunnuntain kilpailuun Nikander ei lähtenyt turhia varmistellen, vaan täydellä kaasulla katsomaan, miten muut pystyisivät vastamaan vauhtiin. Kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle Nikander täräytti jopa yleiskilpailun pohjat. Sitten Eero Remes kuitenkin näytti, mikä ero on ammattilaisen ja amatöörin välillä.

Nikander ajoi kuitenkin yleiskilpailun toiselle sijalle kellottaen päivän aikana kolmet yleiskilpailun pohjat. Oman luokan pohja-ajat tulivat kaikilla erikoiskokeilla. Pari pienempää kaatumista sävytti muuten hyvin kulkenutta päivää, mutta ne eivät hirveästi vaikuttaneet lopputulokseen.

Nikanderin kausi alkoi hieman epäonnisesti Päijänne-ajossa tapahtuneen loukkaantumisen seurauksena, mutta sisukkaasti Päitsin maaliin ajettu kisa tuotti nuo tarvittavat 20 pistettä, jotka mahdollistivat Suomen mestaruuden. Sisukasta toimintaa urheilijalta ja tässä on nyt se palkinto koko kaudesta.

Nikander haluaa kiittää mestaruudesta kaikkia niitä jotka ovat tehneet sen mahdolliseksi: yhteistyökumppaneille, huoltoporukoille, maanomistajille, sekä isolle joukolle ystäviä ja läheisiä.

Nikanderin kausi jatkuu vielä kahdella Cross Countryn SM-osakilpailulla, jotka ajetaan Jämsässä ja Säkylässä.
 

Uusin numero