Nikander voittoon myös sunnuntaina

”Sunnuntai sujui lauantain tapaan ilman suurempia ongelmia. Kerran olin nurin, mutta aikaa siihen ei onneksi tuhlaantunut liikaa. Nyt on kolme osaklpailuvoittoa peräkkäin takana ja taistelu Euroopan Mestaruudesta on kovimmillaan.” -totesi silmin nähden tyytväinen Roni maalissa. Nikander on EM-pisteissä tällä hetkellä toisena vain pisteen johtavaa Michael Pognaa perässä. Mestaruus ratkaistaan sarjan viimeisessä osakilpailussa Portugalissa Syyskuussa.

Husqvarna Teamin toinen kuljettaja Lauri Pohjonen ajoi myös hienon viikonlopun sijoittuen junioreiden E1-luokassa sijoille 5. ja 7. ”Hyvin meni tänäänkin. Etenkin extreme-testeillä pääsin aivan kärjen tuntumaan.
Tarkempaa ajoa vaan vielä tarvitaan, jotta saadaan muutama sija tulosta parannettua” -analysoi Lauri viikonlopun suoritustaan.

Kilpailu ajettiin kovan kuumuuden takia erittäin raskaissa olosuhteissa.
Reitti oli Italialaiseen tapaan kovapohjaista ja kivistä. Kilpailun ratkaisevaksi erikoiskokeeksi muodostui erittäin vaativaksi kuvailtu enduro-testi, jossa pahojen kivikoiden lisäksi oli syviä rotkoja aivan reitissä kiinni. Juuri tällä erikoiskokeella Roni oli ylivoimainen ja ajoi jopa yleiskilpailun kärkijoukkoon oikeuttavia aikoja.

Teamin kuskit ovat jo kotimatkalla ja heidät nähdään seuraavan kerran tosi toimissa ensi sunnuntaina Mikkelin SM-osakilpailussa.

Teksti: Husqvarna Teamin tiedotus

Uusin numero