Nikander valittiin UEM:n endurotiimiin

Lohjalaisen Nikanderin, 21, tiimikavereina Husqvarna-pyörillä kilpailevat britti Neil Chatman ja saksalainen Arne Weidmann. Varalle valittiin puolalainen Sylwester Jedrzejzyk.

Valinnat tehtiin Italian Trevisossa järjestetyn kaksipäiväisen leirin perusteella, jossa oli mukana 12 kuljettajaa.

Leiri sujui Nikanderin osalta siksi hyvin, että hän osasi valintaa, mutta UEM:n taholta pitkittynyt päätös piti nuorukaisen silti pari päivää ylimääräisessä jännityksessä.

– Olihan tämä minulle helpotus ja kaiken kaikkiaan hieno uutinen. Valinta UEM:n tiimiin on minulle merkittä askel urallani. Tätä kautta ovia voi avautua moneen suuntaan, toteaa ensi kaudella myös Puolan ja Slovakian MM-osakilpailut ajava Nikander.

Nikanderin kilpailukalustoksi on merkitty UEM:n alustavissa papereissa enduro 1-luokan 125-kuutioinen pyörä. Chatman on listoilla vastaavalla pyörällä ja Weidman puolestaan E2-luokassa 250-kuutioisella Husqvarnalla.

– Asiasta pitää vielä keskustella, mutta jos he haluavat minun ajavan tuolla pyörällä, niin sitten teen sen. Eikä siitä ole toisaalta suuremmin haittaa, sillä ajanhan Suomessa 250-kuutioisella pikkunelarilla.

Neljä osakilpailuviikonvaihdetta kattava EM-sarja käynnistyy toukokuun alussa Ranskan Boussacissa.
– Minulla ei ole vielä tarkempaa tietoa siitä, millainen UEM-tiimin ohjelma on sitä ennen. Tietääkseni edessä on ensin Roomassa sopimuksen allekirjoitustilaisuus ja sen jälkeen ainakin kaksi testijaksoa ennen EM-sarjan alkua, kertoo Nikander.

Enduromoottoripyöräilyn EM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2010:
01.-02.5. Boussac, Ranska
26.-27.6. Kielce, Puola
17.-18.7. Val di Nizza, Italia
10.-12.9. Oliveira do Hospital, Portugali (sisältää kolmipäiväisen finaalin ja joukkuekisan)

Uusin numero