Nikander tyytyväinen talvikauden päätökseen

Alkukauden jälkeen Nikander on tyytyväinen SM-sarjan pistejohtoon, mutta myös Päijänteen ympäriajon voittoon, joka ei tullut helpolla vaikka kelien puolesta luulisi toista.

–  Ei voitto mitenkään helpolla tullut, kyllä siinä oma työnsä oli. Aikataulut oli tosi tiukat, eikä huili aikaa jäänyt oikein mihinkään. Myös reitti oli niin pattista että se laittoi miehen koville.

Nikander kertoi vahvuuksiensa olleen pimeän ajossa sekä harjoittelun suuressa ajomäärässä, jolla Päitsin voitto saavutettiin. Alkukaudella vaivanneet säädöt saatiin kohdilleen ja nyt kaikki tuntuu hyvältä.

– Vaihdoin tälle kaudelle rengasmerkkiä ja myös takaiskari tehtiin uusiksi. Kisarenkaan nastoittamat Metzelerin takarengas ja IRC eturengas tuntuivat tosi hyviltä. Niissä on hyvä pito ja iso ilmatila joka tekee renkaasta vähän kuin toisen iskarin ja ainakin itse olen tyytyväinen, Nikander kertoo.

 

Päitsin voitto iso asia

Enduron SM-sarjassa kilpailu on kovaa ja mestaruutta ei saavuteta kuin kovalla työllä, harjoittelulla, lahjakkuudella, eikä pienestä onnestakaan haittaa ole. Silti Päijänteen ympäriajo yksittäisenä kilpailuna nousee vuosittain mediassa näkyvimmin esiin. Kuljettajien kesken Päijänteen voitolla on omanlainen kunnioitus ja niin Nikanderinkin arvostuksessa voitto nousee korkealle.

– Jossain määrin sen voisi sanoa olevan Suomenmestaruuttakin tärkeämpi. Ei sitä voi tietenkään verrata mestaruuteen eikä päitsin voitto Suomenmestaruuden edelle mene, mutta omalla tavallaan pidän sitä merkittävänä. Voiton myötä voi sanoa olevansa talvikuljettajana aika vahva, Nikander pyörittelee.

Enduron SM-sarja jatkuu elokuussa, joten aikaa on hakea tuntumaa kesän koitoksiin. Mies suuntaa seuraavaksi uusien haasteiden pariin kun Nummelan Moottorikerhon kasvatti lähtee näyttämään kykyjään Saksaan. Nikander hakee tuntumaa ja vauhtia Saksan Cross Country sarjan lisäksi myös muutamasta MM-sarjan osakilpailusta.

– Lähden heti pääsiäisen jälkeen Saksaan jossa ajetaan 13-14. huhtikuuta ensimmäinen Cross Country -kilpailu. Ajan koko Saksan sarjan jossa pyrin mahdollisimman kärkisijoille. Voisin sanoa että mestaruutta lähden sieltäkin hakemaan, mutta katsotaan nyt ensimmäinen kilpailu miten vauhti riittää.

 

Työnteko jatkuu

Aiempina vuosina KTM-pyörää piiskaava Nikander on ollut kesällä vahvoilla, eikä mies jätä mitään sattuman varaan.

– Jos ei kaikki päälaelleen käänny niin uskon olevani vahvempi kesällä kuin talvella. Ja niin paljon aion tehdä työtä sen eteen, että kyllä, olen varmasti vahva kun kesään päästään.

Vaikka pistejohto on vahva, vauhti riittävä, mies kunnossa ja pyörä luotettava, ei mikään moottoriurheilussa ole varmaa ennen kuin kausi on päätöksessä. Myös Nikander tiedostaa asian, samoin kun sen työnteon määrän millä huippu-urheilussa saavutetaan tuloksia ja päästään eteenpäin. Vielä kun puhutaan moottoriurheilusta, joudutaan myös puhumaan rahasta, jota ilman ei lahjakkainkaan kuljettaja ehkä voi saavuttaa päämääräänsä. Niinpä kysyttäessä ratkaisun avaimia viime viikolla saavutettuun Päijänteen ympäriajon voittoon, on Nikanderilla muista urheilulajeista poikkeava vastaus.

– KTM, Kisarengas, Erikoisraivaus, FINMX, Mustion teräs, Espoon sora, Implantti.fi, Euro- Auto, Electrolux ja monet muut taustalla puuhaavat Nikander luettelee tukijoitaan.

Niinpä, tanssiin tarvitaan aina kaksi, matkalla enduron huipulle mieluimmin enemmän. Hyvää huoltoa tietenkään unohtamatta. Vanhaan ja  kokeneeseen huoltoporukkaan voi aina luottaa.

 

Kuva: Sport fotoklubi

Uusin numero