Nikander pauhaa Päitsin kärjessä

Miko Mellin hallitsi Päitsin avauspäivää 12 ensimmäisellä maastokokeella, kunnes takaa lujaa tullut Nikander iski: kärkeen ja karkuun.

Nikander johtaa Melliniä lukemin 1.46,49, kun kovasta kisasta on takana 16 maastokoetta.

Kärkikaksikko on karussa muilta, sillä kolmantena ajava Heikki Timonen on jäänyt Nikanderista lähes kolme minuuttia.

Mika Tamminen tulee neljäntenä 4.23 minuuttia kärjestä.

Kolmen ja puolen
tunnin patikkoralli

Lauantaina kärki kellotti pattisessa lumispoorissa kolme ja puoli tuntia tehokasta ajoaikaa tuloslistoille ja sinnikkäimmät harrasteluokkien kuljettajat noin tunnin verran enemmän.

Pimeässä ajetuilla maastokokeilla kiukkuisinta vauhtia piti Nikander. Mellin taipui vain sen verran, että hän on iskuetäisyydellä sunnuntaiaamuna.

Kärkikaksikon takana kuljettajien järjestys muuttui vielä illan viimeisillä maastokokeilla, kun reilun 14 tunnin puristus toi muutamalle kuljettajille ”sakkosekunteja” ajovirheiden ja kaatumisten muodossa.

Niki Ahola sai Joutsan varikolla ”kädestä suuhun” huoltoa, kun hänelle lusikoitiin ruokaa suuhun. Ahola kiitti huoltojoukkojaan puristamalla illan päätteeksi yleiskilpailun viidenneksi ja A3-luokan kolmanneksi  Timosen ja Tammisen kannoilla.

– Tottakai vauhti pysyy huomenna samana. Nyt nukutaan yön yli ja huomenna jatketaan. En osaa selittää mistä vauhti on peräisin, mutta ehkä nuoret ovat vain valtaamassa tanteretta, Niki Ahola lupaa.

Nikanderin osalta kisa on edennyt suunnitelmien mukaan.

– Ilta tuli tosi hyvin, eikä tullut virheitä. Vähän liikaa joutui tekemään töitä aamun möhläysten takia. Päivä meni niin kuin ajattelinkin, pääsin hyvin vauhtiin JoSeMorasta alaspäin. Aamun pitkät pätkät näyttävät missä mennään, mutta loppuun asti ajetaan täysiä, Nikander ennakoi tulevaa.

Mellin osasi odottaa Nikanderilta vahvaa menoa.

– Ronin kanssa puhuttiin, että on ollut toiminnantäyteinen iltapäivä. Ei ollut koko päivänä ihan puhdasta ajoa, ja iltaa myöten tuli enemmän hazardeja. Roni meni vähän kovempaa, osasin sitä kyllä odottaa. Huomisesta tulee joko mielenkiintoinen päivä tai sitten ihan läpihuutojuttu Ronille, Mellin pudotteli iltamyöhäänkin varsin hyväntuulisena.

Joni Kaivolainen koki kymppipätkällä sananmukaisesti kovia.

– Oravasaaressa (MK10) vedin kunnon lipat. Hyppäsin alamäkeen ja pyörä haukkasi sivuun. Meni vähäksi aikaa vintti pimeäksi, kun löin pään puuhun. Nopeasti siitä pääsi ylös, mutta pariin minuuttiin ajamisesta ei tullut mitään. Vähän hankalalta ilta tuntui, viidenneltä tilalta pari sijaa vajonnut Joni Kaivolainen pohtii. Kaivolainen johtaa nuorten U20-luokkaa reilun 18 minuutin erolla toiseksi ajaneeseen Antti Hänniseen.

Yleiskilpailun tilanne MK 16:
1. Roni Nikander
2. Miko Mellin + 1.46,49
3. Heikki Timonen + 2.59,25
4. Mika Tamminen + 4.23,31
5. Niki Ahola + 5.19,81
6. Marko Leponiemi + 5.39,32
7. Joni Kaivolainen + 5.53,31
8. Markus Michelsson +6.57,20
9. Kim Teikari + 7.00,34
10. Toni Eriksson + 7.18,87

Uusin numero