Nikander päätti kautensa SM-hopeaan

Kauden aikana Nikander ajoi sarjasta yhden voiton, yhden toisen sijan sekä kaksi kolmostilaa.

Kaksi viimeistä kisaa Nikander ajoi pikkusormi murtuneena, sillä viikkoa ennen Jämsän kilpailua harjoituksissa kaatumisen yhteydessä murtui kaasukäden pikkusormi. Sormi esti täysipainoista ajoa, mutta sisulla ja sydämellä palkintona oli hopeinen mitali.

Kaiken kaikkiaan kausi toi Nikanderille SM-kultaa enduron SM2-luokasta, sekä CC-sarjan hopean, jotka ovat hyvät ja sitkeät suoritukset, kun molemmat mitalit tulivat hieman murtuneilla luilla. Päijänne-ajossa murtui rintalasta ja pari kylkiluuta ja CC-sarjan päätöskisat ajettiin murtuneella pikkusormella. Motocrossin SM1-luokassa Nikander ajoi osan sarjasta sijoittuen loppupisteissä jaetulle 11. sijalle.

Enduron MM-sarjasta Nikander ajoi Suomen ja Ruotsin osakilpailut. Varsinkin Ruotsin kisassa meno oli hurjaa, kun sijoitukset E2-luokassa olivat molempina päivinä viides. Endurotestillä tuli jopa yleiskilpailussa yhdellä kierroksella toinen sija maailmantähtien joukossa. Loppupisteissä Nikander sijoittui 12:nneksi, vaikka osallistui vain kahteen MM-kisaan.

– Kausi 2014 on jälleen ajettu ja ajotunteja on kertynyt yli 200, salilla ja muissa harjoitteissa on varmaan kulutettu saman verran treeni tunteja. Tallilla on vietetty pyöriä huoltaen tuollaiset 100 tuntia. Tämän päälle vielä normaali työssä käynti, niin on vaan jälleen tunnustettava, että kyllä on takki tyhjä, kertoo Nikander.

– Kalusto on toiminut moitteettomasti ja tuonut maaliin niin kisoissa kun treeneissäkin. Ensi kauden kuvioita on alettu miettimään, että löydettäisiin jälleen tekemisen meininki kaudelle 2015 ja voisihan tuota mitalitiliä kasvattaa vaikka vielä kultaisella mitalilla. Euroopan-mestaruuskin voisi vielä kiinnostaa, vaikka haaveet ovat aina olleet tuolla MM sarjassa.

– Iso kiitos kaikille minua tukeneille yhteistyökumppaneille, huoltoporukoille, maanomistajille sekä kaikille ystäville. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman teitä, päättää Nikander.

Uusin numero