Nikander hakee voittoa Italiasta

Kilpailupaikkana oleva Val di Nizzan pikkukaupunki sijaitsee n. 100 km Milanosta etelään. Sää Italiassa on erittäin helteinen ja lämpömittari on viime päivinä kivunnut reilusti yli +35 asteen. Samanlaista säätä on luvattu myös viikonlopulle, joten nestetasapainosta huolehtiminen tulee näyttelemään merkittävää roolia viikonlopun aikana.

Kilpailussa on kolme eri erikoiskoetta. Ensimmäinen pätkä on n. 5 minuutin pituinen crossitesti, joka on jyrkkään ja kivikovaan savirinteeseen nauhoitettua pyöritystä. Kakkospätkä on n. 8 minuutin mittainen haastava kivikkoinen enduro-testi, jossa kiivetään myös vaikeita mäkiä. Pätkän lopussa ajetaan n. puoli kilometriä kivikkoista ojaa pitkin. Viimeinen erikoiskoe on parin minuutin extreme, jossa luonnonesteiden lisäksi on ojarummuista ja tukeista rakennettuja esteitä. Extremen lopussa ajetaan enduro-testin tapaan puoli kilometriä ojaa pitkin. Paikoitelle vettä on yli puoli metriä ja kivisestä pohjasta johtuen se on ajettava erittäin tarkasti. Lauantaina kilpailussa ajetaan neljä kierrosta ja sunnuntaina kolme. Tiesiirtymiä kierroksella ei juuri ole ja aikataulusta odotetaan tulevan tiukka.

Mieliala varikolla on korkealla, samoin kuin odotukset viikonlopun sijoituksista. ”Samaa sijoitusta lähdetään hakemaan kuin Puolastakin” -virnisteli Roni varikolla viitaten Puolan toisen päivän voittoon.

Teksti: Husqvarna Teamin tiedotus

Uusin numero