Nikander antoi vahvan näytön UEM:n endurotiimiin

Lohjalaisen Nikanderin, 21, ajosaapas on vähintäänkin tukevasti uuden tiimin oven raossa Italian Trevisossa perjantaina ja lauantaina järjestetyn valintaleirin perusteella.

– Leirille oli kutsuttu 15 kuljettajaa, mutta ehdokkaiden määrä jäi loppujen lopuksi 11:een. Omasta mielestäni Nikander oli selkeästi leirin paras kuljettaja. Roni on sisällä tiimissä, jos taitoa ja nopeutta pidetään nuoren tiimin päällimmäisenä valintakriteerinä, sanoi Nikanderin matkassa mukana ollut Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

Nikander oli itsekin varsin tyytyväinen suoritukseensa sateisessa ja viileässä Trevisossa, jossa muut kuljettajat olivat hänellä pääosin tuntemattomia.
– Trevisossa satoi molemmat päivät rankasti, joten pääsimme ajamaan Husqvarnan kaksitahtisilla 125- ja 250-kuutioisilla pyörillä vain lauantaina. Ajo sujui osaltani ihan hyvin ilman mitään ylimääräistä ohjelmaa.

Valintaleirin kuljettajilla oli tarkoitus hypätä pyörien selkään myös perjantaina, mutta aikataulujen venyessä pimeys tuli vastaan. Kuljettajien tarkkailussa ei jätetty kuitenkaan mitään sattuman varaan.
– Perjantain ohjelmassa olivat psykologiset testit ja lääkärintarkastus. Lisäksi kaikille tehtiin tasapaino- ja reaktiotestit, kertoi Nikander.

Nikander ajaa alkavalla kaudella täyden EM-sarjan riippumatta siitä, valitaanko hänen UEM:n tiimiin. Ohjelmaan sisältyy SM- ja EM-sarjojen lisäksi myös kesäkuussa kisattavat Puolan ja Slovakian MM-osakilpailut.
Enduron MM-sarja käynnistyy 10. huhtikuuta Espanjan Valverde del Caminossa. EM-sarjan avaus odottaa vuoroaan 1. toukokuuta Ranskan Boussacissa.

Enduromoottoripyöräilyn EM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2010:
01.-02.5. Boussac, Ranska
26.-27.6. Kielce, Puola
17.-18.7. Val di Nizza, Italia
10.-12.9. Oliveira do Hospital, Portugali (sisältää kolmipäiväisen finaalin ja joukkuekisan)

Uusin numero