Naukkarinen varmisti MX-liigamestaruuden

125-kuutioisten pyörien kummatkin erät olivat Naukkarisen näytöstä. Hän hallitsi eriä käytännössä lähdöstä maaliin eikä edes sarjassa vieraillut, isäntäseura Imatran Moottorikerhon Sami Uski pystynyt vastaamaan. Uski oli kummankin erän kakkonen.

Kolmanneksi ajoi niin ikään sarjavierailija, SM-sarjassa kilpaileva, Porin Moottorikerhon Taneli Kontto.

– On kiva palata jälleen erä- ja osakilpailuvoittajaksi. Myös mestaruus tuntuu mukavalta. Olen kuitenkin yllättynyt, miten kauas Uski jäi minusta. Aion ehdottomasti lähteä viimeiseenkin osakilpailuun. Siellä voinkin sitten ajaa vapautuneesti, vaikken minä nytkään paineita ottanut, Naukkarinen kertoi.

Alle 18-vuotiaiden MXJ-luokassa nähtiin tasaväkinen kamppailu palkintokorokepaikoista. Sarjaa johtava, Hyvinkään Moottorikerhon Teemu Kinnari oli eräsijoitusten valossa tasaisin, sillä hän oli kummassakin lähdössä kolmas. Se riitti 40 pisteeseen ja kakkospaikkaan.

Kolmanneksi ajoi EMX150-luokan tuore EM-hopeamitalisti, Tampereen Motocrossin Jere Haavisto, joka keräsi samat 40 pistettä. Kinnari oli yhteistuloksissa edellä paremman toisen eränsä ansiosta.

Voiton nappasi kuitenkin sarjassa toisena oleva, Espoon Moottorikerhon Tino Linna, joka keräsi 41 pistettä.

– Toisen erän lähtöni oli hyvä ja nousin aika välittömästi kakkospaikalta kärkeen. Yllätyin, ettei kukaan pystynyt haastamaan minua. Toki Haavisto kävi jo takanani, mutta hän kaatui, joten sain ajaa rauhassa. Mestaruus on aika suuren työn takana, sillä Kinnari johtaa niin selvästi, Linna kuvaili.

Aikuisharrastajien MXB-luokassa palattiin alkukaudesta tuttuun päivärytmiin, kun Karkkilan Moottorikerhon Sami Klemola nousi vihdoin uudestaan ykköseksi.

Muutaman ”vaisumman” osakilpailun jälkeen kenelläkään ei ollut sanottavaa Klemolan vauhtiin. Kun sarjakakkonen, Turun Moottorikerhon Jere Lipponen jäi yhteistuloksissa kuudenneksi, kasvoi Klemolan etumatka sarjan kärjessä varsin vakuuttavaksi.

– Tänään kulki jälleen niin kuin pitääkin. Ehkä se sitten vaikutti aiemmissa kisoissa, etten käynyt juurikaan treenaamassa. Kova tarkoitukseni oli kesälomallakin ajaa, mutta aikeeksi jäi. Nyt olen taas harjoitellut enemmän ja ainakin täällä tulos näkyi, Klemola pohti.

MXB:n toinen oli Imatran naapurikaupungin, Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Tommi Laine. Kolmanneksi ajoi Sulkavan Moottorikerho/UA:n Tuomas Vuorinen.

MX-liigan kahdeksas ja samalla viimeinen osakilpailu järjestetään 6.-7. syyskuuta Raumalla, missä isäntänä toimii Turun Seudun Moottoriurheilijat. Kilpailuun houkutellaan MX125-luokkaan mukaan SM- ja EM- sekä MM-sarjojen suomalaiskuljettajia, joille osallistuminen on ilmainen.

Mikäli promoottorin ja järjestäjien toive toteutuu, on luvassa vielä tavallistakin huimempi kamppailu ”piikkiluokan” kärkisijoista.

MXJ-luokka:
1. Tino Linna, EMK, KTM, 41 pistettä
2. Teemu Kinnari, HyMK, Honda, 40
3. Jere Haavisto, TamMC, Honda, 40

MX125-luokka:
1. Sami Naukkarinen, AMK, Yamaha, 50
2. Sami Uski, IMK, KTM, 44
3. Taneli Kontto, PMK, Suzuki, 34

MXB-luokka:
1. Sami Klemola, KarkMK, KTM, 50
2. Tommi Laine, LrMP, Suzuki, 38
3. Tuomas Vuorinen, SulMK/UA, Kawasaki, 36

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1062645

Sarjatilanteet:
www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp

Uusin numero