Nässistä Moto3:n mestaruusrohmu – tripla täydentyi Virtasalmella

Voittoon viilettänyt Nässi kukisti ainoan uhkaajansa, eli Peter Palorannan puolella sekunnilla Motoparkin radalla ja jo tutuksi käyneet mestaruusjuhlat saivat alkaa.

Paloranta pokkasi mainion kauden kruunuksi SM-hopeaa. Paloranta päätyi tasapisteisiin Nässin kanssa. Nässin plakkarista löytyi kuitenkin enemmän voittoja.

Muiden luokkien Suomen mestaruudet oli sinetöity jo lauantain sprinttikilpailuissa Virtasalmella.

Nappikausi

– Olihan tämä aikalailla nappikausi. Ei tullut mitään takaiskuja eikä yllätyksiä, niputti kesällä 16 vuotta täyttänyt Nässi.

Nässi tosin painotti, että Suomen mestaruus ei irronnut suinkaan helpolla. Paloranta tarjosi tiukan vastuksen.

– Yritin saada eroa aikaan ekoilla kierroksilla, mutta puristin jossain vaiheessa ehkä jo vähän liikaakin ja tein virheitä. Paloranta saavutti minua siinä vaiheessa, mutta kasasin uudelleen keskittymiseni.

– Puristin sen verran lisää, että en tarjonnut Palorannalle paikkaa ohituksiin. Enhän minä missään vaiheessa taakseni vilkuillut, mutta aika lähellehän Paloranta loppujen lopulta pääsi, Nässi kertasi ratkaisevaa vääntöä.

Sukset saavat
vielä odottaa

Pakilan Vedon väreissä tunnetusti myös suksilla liukkaasti liikkuva Nässi pysyttelee kahden pyörän päällä ainakin vielä lähiviikot, ennen kuin hiihtoputki kutsuu.

– Tarkoitus olisi ajaa vielä Ruotsin sarjan viimeinen osakilpailu Linköpingissä ja mahdollisesti Brittien sarjan osakilpailu Assenin radalla Hollannissa. Siellä olisi mukava päästä vertailemaan kansainvälistä vauhtia Moto3-luokassa.

Nässi ja hänen taustajoukkonsa eivät ole luonnollisestikaan vielä lyöneet lukkoon kauden 2015 kuvioita. Selkeä ajatus ja hahmotelma tulevasta on kuitenkin jo olemassa.

– Siitä lähdetään, että ajan ensi vuonnakin Moto3-luokassa ja SM-sarja on edelleen ohjelmassa, vahvistaa Nässi.

Uusin numero