Nässille SM-hopeaa Moto3:lla

Ajo Motorsport Junior Projectin Felix Nässi voitti uudella nelitahtisella Hondalla Suomen ensimmäisen Moto3-luokitellulla moottoripyörällä ajetun SM-mitallin, vaikka häneltä jäi ajamatta kaksi kilpailua päällekkäisyyksien johdosta.

Muut pikkuluokan mitalisijat menivät vielä kaksitahtisten GP125-kilpapyörän kuljettajille, eli kultaa ajoi Sami Laaksonen ja pronssia Peter Paloranta.

Moto3 ja oikein säädetty GP125 ovat lähes yhtä nopeita. Vakio 2-tahtinen on vähän kevyempi ja helpompi ajaa kuin nelitahtinen, joka on 13 kiloa painavampi. Huoleton Moto3-moottori ei vaadi mitään säätöjä kilpailupaikalla toisin kuin 2-tahtinen, joka tarvitsee kohtalaisen paljon huoltoa ja säätämistä kilpailuviikon loppun aikana, kerrotaan Nässin tiedotteessa.

Siirtyminen nelitahtisiin on kuitenkin väistämättä edessä, koska 2-tahtisia ei enää valmisteta. Monissa maissa ajetaan varmasti vielä pitkään myös vanhalla kalustolla. Esimerkiksi Englannissa oli vielä tällä kaudella BSB-kilpailussa yli 20 GP125-pyörää javain kahdeksen Moto3:sta.

Varaosia GP125-pyöriin on vielä hyvin saatavissa ja monet osat ovat samoja kuin Moto3:ssa. Viime vuonna EM-kilpailussa Albacetessa oli viisi 2-tahtista, mutta tällä kaudella niitä ei enää hyväksytty mukaan.
 

Uusin numero