Nässille kakkossijat ja keskeytys Alastaron SM-kisoista

Lauantain Moto3-kilpailussa Nässi oli toinen. Nässi näytti hallitsevan kilpailua ja oli viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tehnyt pienen eron toisena olleeseen Peetu Paavilaiseen.

Paavilainen pääsi kuitenkin yllättämään Felixin paluusuoran jarrussa ennen Lemminkäisen kaarretta, eikä Nässi enää päässyt kuittaamaan ohitusta ja tuli maaliin niukasti toisena.

Sunnuntain kilpailussa Nässi kaatui kärkipaikalta jo neljännen kierroksen alussa, mutta onneksi loukkaantumista ei tullut ja kalustokin kärsi vain pieniä vaurioita.

Tuloksena oli kuitenkin rataennätys ja molempien kilpailujen nopein kierrosaika ja lisää kokemusta myös kuivan radan kilpailuista.

Alastaron SM oli vasta tämän kauden ensimmäinen lämpimän ja sateettoman viikonlopun kilpailu Nässille.

Honda CBR500 Cup oli mielenkiintoinen kokemus Nässille. Superbiken Suomen kärki kuljettajista Eeki Kuparinen tuli mukaan kiinnostavaan merkkiluokkaan, jossa kaikki ajavat samanlaisilla vakio CBR 500 Hondista tehdyillä ratamoottoripyörillä ja myös nopea juniori Topi Mustonen oli mukana.

Lauantai kilpailun lähdössä Nässi myöhästyi startissa ja Kuparinen ja Mustonen pääsivät karkuun. Takasuoralla Mustonen ajautui hiekalle ja menetti ratkaisevasti aikaa. Nässi jäi Tuulesta tasaisesti vähän yli sekunnin kierroksella. Maalissa ero oli kahdeksan sekuntia.

Sunnuntain lähdössä Nässi pääsi paremmin liikkeelle ja ajautui Kuparisen perään. Ero pysyi pitkään alle kahdessa sekunnissa.

Nässi onnistui parantamaan kierrosaikaa sekunnin verran. Tällä kertaa Mustonen ei päässyt viivalta hyvin liikkeelle ja jäi jo alussa ratkaisevasti, mutta oli kuitenkin maalissa jälleen kolmas.

CBR500-luokka on todella hyvä nuorille kuljettajille, kun pääsevät vertaamaan vauhtia tasavertaisella kalustolla Suomen parhaiden kuljettajien kanssa.

Kuparinen näytti Nässille jarruttamisen mallia, kun Honda viedään poikittain kaarteeseen hidastuvuus on suurempi ja suunta oikea kun lähdetään kiihdyttämään ulos kaarteesta.

Espanjan Superbiken CEV-sarjassa Kuparinen on tottunut käsittelemään menestyksellä neljä kertaa tehokkaampaa kilpuria, joten osaamista löytyy.

CBR Cupissa ovat aikaisemmin nuoremmille mallia näyttäneet myös Suomen mestarit Kari Vehniäinen ja Sami Penna.

Uusin numero