Napalminalle! mukaan Tampereen Holeshot-juoksuun

Ruokatuotteita ja -laitteita maahantuovan Poppamiehen maskottina suuren yleisön suosioon noussut Napalminalle! haastaa supercrossin SM-finaalin väliajalla Allrightin Hemmon niin sanotussa holeshot-maskottijuoksussa.

Napalminallea! ja Allrightin Hemmoa ei ole aiemmin nähty vastakkain, joten luvassa on äärimmäinen kilpajuoksu maskottien kuninkuudesta.

– Hemmon kikkailua ei jaksa varikoilla kukaan. Kaverilla nousi nesteet hattuun kun se pääsi piireihin ja työstämään rooliaan Raakel Liekin kanssa MP-messuilla jokunen vuosi takaperin, Napalminalle! toteaa.

– Siilinjärvellä sen virnistelijän riekkuminen läikkyi lopullisesti yli, josta tuli sitten kimmoke lähteä samalle viivalle Tampereen kilpailuun. Nyt on lopultakin näytettävä kaapin paikka.

Tampereelle matkustamista Napalminalle! pitää pääosin positiivisena asiana.

– On hieno päästä pitämään hauskaa ja kohtaamaan paikallisia faneja, Napalminalle! kertoo.

– Viimeksi päädyttiin jatkoille Tesomalle, ja käytiin pikkuhönössä taksilla nyysimässä kypärä Motokeitaan pihan mallinukelta.

Tampereen kaupungin maskottina tunnetuksi tullut Kalervo Kummola on huhujen mukaan lähdössä jänikseksi holeshot-juoksuun. Yllätysnimenä lähtöviivalle on ennakkotietojen mukaan ilmoittautumassa myös alan kiistaton huippu Michelin-ukko.

– Michelinin kaveri on maskottien raskainta old-school -sarjaa, ja on hienoa jos kohtaaminen toteutuu, Napalminalle! tuumii.

– Napalminalle!, Allrightin Hemmo, Kummola ja Michelin-ukko. Siinä olisi neljän suora, josta on vaikea pistää enää paremmaksi.

Tapahtuman promoottori Juuso Valtakari on erittäin tyytyväinen käänteisiin, joilla ei lopulta ole paljoakaan merkitystä suurelle yleisölle.

– 3400 tonnia maa-ainesta pitää huolen siitä, ettei hiekka lähde maskottien puvuista imurillakaan radalla rypemisen jälkeen, Valtakari kertoo.

– Myös pyrotekniikkaa ladataan radan varteen ranteet väärinä. Tampereella nähdään onko Napalminalle! nimensä veroinen, vai sulaako fleeceturkki lämmössä.

Offroad Expoon ja Tampere Supercross -osakilpailuun odotetaan kaikesta huolimatta kahden päivän aikana yhteensä 10000 kävijää.
 

Uusin numero