Naismoottoripyöräilijöitä liikenteessä yhä enemmän

Motorcycle Industry Councilin tuoreen tutkimuksen mukaan jo 19 % motoristeista on naisia. Vielä vajaat 10 vuotta sitten määrä oli alle 10 %. MIC:n mukaan määrä saattaa nousta piankin jo 25 prosenttiin. Etenkin nuorten (vuosina 1980-1995 syntyneiden) naismotoristien määrä on tutkimuksen mukaan kasvanut jopa 26 prosenttiin ikäluokassaan.

”Kun iäkkäämpien motoristien osuus laskee ja nuorempien nousee, pian jopa 25 % moottoripyörien omistajista tulee olemaan todennäköisesti naisia”, sanoo MIC:n puhemies Andria Yu.

”Ihan omin silmin voi nähdä liikenteessä entistä enemmän naispuolisia moottoripyöräilijöitä. Moottoripyöräteollisuus on tähdännyt tähän muutokseen jo pitkään, nyt se on viimeinkin todistettu myös datan avulla; yhä useammin nainen ostaa pyörän ja nauttii ajamisesta.”

Naisia on yritetty innostaa moottoripyörän päälle jo 1980-luvulta asti. Silloin valmistajat ja maahantuojat aloittivat ohjelman, jonka tarkoituksena oli saada yhä enemmän ihmisiä moottoripyöräilemään. Kampanjalla haluttiin markkinoida pyöriä nimenomaan naisille ja mainoksissa nähtiin usein moottoripyöristään nauttivia naisia.

Tutkimuksen mukaan naiset myös käyttivät renkaisiin, huoltoihin, varaosiin ja ajovarusteisiin vuodessa 574 dollaria, kun miehet käyttivät vain 497 dollaria.

“Viime vuosina yhä useampi naissuunnittelija on alkanut suunnitella nimenomaan naisille tarkoitettuja varusteita ja tuotteita. Jopa pelkille naisille suunnattuja brändejä on jo olemassa. Tämä kaikki on varmasti lisännyt naismotoristien määrää”, arvelee MIC:n toimitusjohtaja Cinnamon Kernes.
 

Uusin numero