Naiskuljettajat kolaroivat kohtalokkaasti: Ajon tiimikaverilla paha murtuma olkaluussa

MM-pisteissä kolmantena oleva suomalaistallin Oliveira kaatui jo harjoituksissa sillä seurauksella, että häneltä murtui kämmenestä kaksi luuta ja leikkaus oli väistämätön.

Husqvarnalla kilpaileva Herrera ja KTM:llä matkaa taitava Niklas Ajon RBA Racing-tiimikaveri Carrasco puolestaan kokivat kohtalonsa kisassa kolaroituaan keskenään.

Husqvarna karkasi Herreran käsistä Sachsenringin radan kaarteessa 13 sillä seurauksella, että hän lanasi Carrascon mukanaan hiekoille vajaat neljä kierrosta ennen ruutulippua.

”Odotettua
pahempi vamma”

Herrera muljautti mällissä vasemman olkapäänsä, mutta Carrascolle kävi pahemmin. Häneltä murtui vasen olkaluu.

– Tohtori Mir (Xavier) tutki vamman Barcelonassa ja se osoittautui ikävä kyllä pahemmaksi, mitä osasimme odottaa. Olkaluu leikataan näinä päivinä, Carrasco viestitti murheellisena.

Sarja palaa kesätauolta elokuun toisena viikonvaihteena Indianapolisin radalla USA:ssa ja nähtäväksi jää, ehtiikö Carrasco toipua tositoimiin.

Carrasco joutui jättämään myös Qatarissa ajetun MM-avauksen väliin solisluuvamman vuoksi.

Niklas Ajo testaa KTM:n
uutta runkoa Barcelonassa

Kesätauko ei merkitse kaikille kuljettajille kesälomaa. Niklas Ajolla on edessään torstaina ja perjantaina tärkeä testipesti Barcelonassa.

Ajo testaa tällöin KTM:n palveluksessa kahta uutta runkoversiota ja työ tähtää samalla jo ensi kauteen.

Ajon kanssa KTM:lle töitä Montmelon radalla paiskii Valentino Rossin VR46-tiimin italialaiskuljettaja Romano Fenati, joka otti suomalaisen kanssa taannoin rajusti yhteensä Argentiinan GP:n warm up-sessiossa.

Myös Oliveiran oli määrä olla mukana kyseisissä testeissä, mutta ne jäävät tässä tilanteesta luonnollisesti häneltä ajamatta. Oliveiran käsi operoitiin lauantaina hänen kotimaassaan Portugalissa.

Uusin numero