Naiskuljettaja Sanz teki ”helvetillisissä” olosuhteissa Dakar-rallin historiaa

Kilpailun johtoon nousi espanjalainen KTM-kuljettaja Marc Coma samalla kun Sainz kipusi Hondallaan kokonaistilanteessa viisi sijaa yhdeksänneksi. Kahdeksannen etapin parhaasta vauhdista vastasi KTM:ää kuskaava chileläinen Pablo Quintanilla.

Kuljettajien riesana olivat kylmät ja kosteat olosuhteet. Järjestäjät päättivät lyhentää korkealla ajettua maratonetappia varaallisuuteen vedoten sadalla kilometrillä, eli vajaaseen 700 kilometriin.

– Raskas päivä oli minulle tuloksellisesti mahtava, mutta olisin mieluummin jättänyt etapin ajamatta. Olosuhteet olivat aamulla helvetilliset, Sanz kuvaili karua keliä.

Moni kärkipään kuljettajakin oli sieltä mieltä, että kahdeksannen etapin olosuhteet olivat jopa Dakar-rallin luonteeseen peilaten liikaa moottoripyörille. Sanz kuittasi saman.

– Olosuhteet eivät olleet kelvolliset kilvanajoon, käteni olivat käytännössä jäässä, näkyvyys huono ja pyörä sai siipeensä vedestä sekä suolasta. Se oli todella vaarallista.

Sanz sai lämmiteltyä kohmeisia käsiään tankkauksen yhteydessä ja vaativalla etapillahan hän oli kaikesta huolimatta kuuma kuljettaja alusta loppuun.

– Vauhti oli hyvä. Harmi vain, että Quintanilla ja Price (Toby) olivat siksi nopeita, että en pystynyt ohittamaan heitä. Minun ei kannattanut ottaa siinä tilanteessa enempää riskiä sijoitukseni parantamiseen.

Dakar-ralli, moottoripyörien 8. etappi:
1. Pablo Quintanilla, Chile 2.56,19
2. Joan Pedero, Espanja + 00,11
3. Stefan Svitko, Slovenia + 00,12
4. Toby Price, Australia + 00,41
5. Laia Sanz, Espanja, + 2,36
6. Xavier de Soultrai, Ranska + 6,36

Kokonaistilanne:
1. Marc Coma, Espanja 28.51,12
2. Paulo Goncalves, Portugali + 9.11
3. Quintanilla + 11.11
4. Price + 15.56
5. Svitko + 26.30
6. Ruben Faria, Portugali + 34.34
…9. Sanz + 1.18,51

Uusin numero