”Näen katastrofin” – Simoncelli tylyttää Lorenzoa

– Näen katastrofin, Paolo Simoncelli tylyttää MotoGP-luokan kolminkertaisen maailmanmestarin Lorenzon mahdollisuuksia Ducatilla.

– Minulla on tämän kauden perusteella se vaikutelma, että Lorenzo ei ole kilpaillessaan enää valmis riskeihin, Moto3-tiimiä MM-sarjaan tuomassa oleva Simoncelli jatkaa Quotidiano.net-sivustolla.

Ducati on palannut meneillään olevalla kaudella pitkän kuivan jakson jälkeen voittajaksi Suzukille siirtyvän Andrea Iannonen ajamana. Myös Iannone on esittänyt viime päivinä Simoncellin tapaan epäilynsä Lorenzon menestyssaumoista Ducatilla.

– Jos pyörä on täydellinen, niin hän (Lorenzo) voi voittaa. Mutta jos pyörä on normaali, niin hän luovuttaa, sivaltaa Simoncelli.

Ducatilta 12 miljoonan euron vuosipalkkaa nauttivan Lorenzon siirtoa on kyseenalaistettu laajemmaltikin ja samalla varsin arvovaltaiseltakin taholta.

Mika Kallion työnantajan KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer aiheutti jokunen viikko sitten vähintäänkin myrskyn vesilasissa toteamalla, että Ducati teki väärän valinnan. Pierer perusteli kantaansa sillä, että Lorenzo on nykyisin täysin hukassa varsinkin sadekelillä.

Aivan täysin penkin alle ei hallitsevana mestarina tähän vuoteen lähteneen Lorenzon kausi ole sentään painunut, vaikka tahti onkin hiipunut pahaa enteilevästi vahvan alun jälkeen.

Lorenzolla on edelleen saumat MM-hopeaan, joskin Rossilla on 24 pisteen etu puolellaan. Kaudesta on ajamatta enää kaksi osakilpailua, eli Malesian GP ensi sunnuntaina ja Valencian perinteinen päätöskisa 13. marraskuuta.

Hondan Marc Marquez saavutti mestaruuden jo hyvissä ajoin edellisessä osakilpailussa Japanissa.

– Marquezia on vaikea kukistaa, mutta uskon yhä vahvasti Valentinon kymmenenteen mestaruuteen ensi vuonna. Valentino sanoo ajavansa nyt huonointa kauttaan, mutta minä näen asian toisin. Hän on vahvempi kuin viime kaudella, sanoo Simoncelli.

Rossin, 37, nykyinen sopimus umpeutuu Yamahan kanssa kauden 2018 päätteeksi. Rossi on jo väläytellyt vihreää valoa uransa jatkon osalta ja samaa on saatu kuulla myös Yamaha-pomo Lin Jarvisin suulla.

– Kun sitä nyt minulta kysytään, niin vastaukseni on tämä: olen vahvemmin sen kannalla, että Valentino jatkaa myös kauden 2018 jälkeen.