Myytinmurtaja Jamie Hynemanin kädenjälki näkyy Imatranajossa 2022

LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi nimitetty Jamie Hyneman on mukana kehittämässä JHC Ukkonen -sähkömoottoripyörää, joka osallistuu kesän 2022 Imatranajoon.

Myytinmurtajat-televisio-ohjelmasta tuttu Jamie Hyneman tekee tiivistä yhteistyötä Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston eli LUT-yliopiston kanssa. Hyneman on ollut LUT-yliopiston kunniatohtori vuodesta 2017 ja hänet nimitettiin LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi 15.11.2021. Yliopiston Lappeenrannan kampuksella on Hynemanin nimeä kantava protopaja J.Hyneman Center, jonka tarkoituksena on tuottaa uusia ideoita, ratkaisuja ongelmiin, sekä antaa resursseja ja välineitä prototyyppien rakentamiseen ja testaamiseen.

Tähän kaikkeen sopii erityisen hyvin LUT-yliopiston opiskelijoiden JHC Ukkonen -nimeä kantava sähkömoottoripyöräprojekti. Rata-ajoon tarkoitettu JHC Ukkonen -sähkömoottoripyörä osallistuu kesällä 2022 Imatranajoon, jossa eurooppalaisten oppilaitosten rakentamat sähkömoottoripyörät kisaavat keskinäisestä paremmuudesta.

Hyneman on jo kunniatohtorina ollut tiiviisti yhteydessä LUT-yliopiston kanssa ja ollut mm. kehittämässä JHC Ukkosta. Työelämäprofessuurin myötä yhteydenpito vain tiivistyy, ja Hyneman nähtiinkin jo marraskuussa Lappeenrannassa tutustumassa JHC Ukkoseen käytännössä.

Lisätietoa:

Superbike – JHC (jhynemancenter.com

Lue myös:

Uusin numero