Myöhänen taituroi X-trial-mestariksi

Moottoripyöräurheilumme sai tänään kauden 2016 ensimmäisen Suomen mestarin, kun 20-vuotias Timo Myöhänen vei nimiinsä Tampereella järjestetyn X-trialin SM-kilpailun.

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa kamppaillaan tänä viikonloppuna 22 eri lajin Suomen mestaruuksista. Osana historiallista SM-viikkoa järjestettiin tänään lauantaina X-trialin eli hallitrialin Suomen mestaruuskilpailu. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt suomalaisen trialin ykkösnimi Timo Myöhänen ei pettänyt odotuksia. Nuorukainen kasvatti Suomen mestaruuksiensa määrän jo viiteen.

– Hieno kisa! Jaksot oli mulle suht helppoja, mutta sikäli haasteellisia, että se vaati joka kerta täydellisen suorituksen, mikä sitten onnistui,  iloitsee Myöhänen, jolla on taskussaan myös nuorten luokan EM-hopea vuodelta 2013.

Myöhänen nähtiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa uuden 300-kuutioisen Vertigo-pyöränsä kanssa.

– Eka kisa tällä vehkeellä ja pyörä toimi moitteettomasti. Talvella me sitä säädettiin ja viritettiin, oikein hyvä pyörä.

Toiseksi kilpailussa sijoittui46-vuotias Jussi Haapanen, joka näytti ettei ikä ole esteenä nuorten seurassa. Kolmanneksi taiteili viime vuoden SM-kolmonen, 23-vuotias Jere Karjalainen.

Tulokset:
1. Myöhänen Timo HäMK Vertigo 1
2. Haapanen Jussi JMU Scorpa 3
3. Karjalainen Jere JMU Beta 19
4. Jahn Ossi MPT Montesa 22

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero