Myöhänen ja Haapanen normaalisti kärjessä SM-trialissa Vuohimäessä

Meteorologit olivat ennustaneet lauantaille jatkuvaa sadetta ja iltapäivällä lähes myrskytuulta. Valitettavasti ennusteet osuivat oikeaan.

Koko päivän jatkunut sade teki jaksoista monta luokkaa vaikeampia kuin niitä suunnitellessa oli tarkoitus. Tuuli yltyi erittäin voimakkaaksi palkintojenjaon aikaan.

Eliitti

HäMK:n Timo Myöhänen on voittanut kaudella jo kaksi osakisaa ja nyt tuli kolmas melko selvällä erolla Jussi Haapaseen. Yhteispisteissä ero on vain kymmenen pinnaa eli kaikki on vielä auki.

MP-taidon Mika Kivelä hallitsi harjoitusalueensa maaston kolmanneksi parhaiten. Ero Myöhäseen ja Haapaseen oli se aika normaali. Tänään ajettiin isoilla pisteillä, ero Haapasen ja Kivelän välillä oli melkein 30 pistettä.

Henry Vierimaa myös MP-taito ajoi hienosti neljänneksi ja paransi selvästi yhteistulostaan. Henkka joutui jättämään yhden osakilpailun väliin sairauden takia. Jyväskylän J.Karjalaiset ja (Mustat Lasit) seuraavina. MP-taidon Ossi Jahn, Leevi Lindqvist ja Sami Kymäläinen täydensivät muut sijat.

A-luokka

Jämsän Mikko Mäkelä on hallinnut a-luokkaa. Tänään kisa meni tiukaksi nuoren mp-taitolaisen Niko Nurmion kanssa, lopuksi eroa yksi piste.

HäMK:n Lari Seppälä myös palkintopallilla.

B-luokka

MP-taidon Antti Sirkiän harjoitteluinto toi kotivoiton.

Aikaisemmat osat voittanut Tervakosken Ilkka Oittinen jäi kakkoseksi ja MP-taidon Lari Rantanen teki harvinaisen vierailun Suomen-Cup tasolle ja kolmas.

”Huru-ukot”

Tervakoskiset ottivat kaksoisvoiton; Ari Kyöstilä ykkönen ja Jörgen Nylund kakkonen, Jani Grönholm puolusti kerhonmainetta kolmantena.

Super-Cup

Täälläkin Tervakoski/MP-taito kisaa. Ykkönen Max Angelma Terva ja kakkonen sarjajohtaja Mikko von Plato MP-taito.

– Ensinnäkin kiitos kaikille vapaaehtoisille, vaatii melkoista osallistumishalua seistä tuolla kalliolla tuntitolkulla vesisateessa ja tuulessa. Toiseksi kiitos buffetin pitäjille ja tuloslaskennalle. Kuin myös kaikille kisailijoille, Te teette sen kilpailun viime kädessä, totesi kilpailun johtaja Jukka Parkkonen.

– Vesisade teki jaksoista selvästi vaikeampia, mutta ei voi panna sen syyksi kaikkea. On kuitenkin jännä huomata, että järjestys kisailijoilla on kuta kuinkin sama oli voittajalla 10 pistettä tai 53. Nytkin eliitin ajajia konsultoitiin etukäteen ja eipä juurikaan soraääniä esiintynyt jaksoista, Parkkonen jatkaa.

Seuraava SM-kisa heinäkuun loppupuolella Salossa.

Teksti ja kuva: T.K.Kivinen

Uusin numero