MX-valmennusryhmien valintaleiri lokakuussa Vierumäellä

– Leirille kutsuttujen tämän hetken valmennusryhmien lisäksi leirille on myös vapaa ilmoittautuminen. Ilmoittautuneista osa valitaan leirille mukaan siten, että maksimissaan osallistujamäärä on noin 40-50. Mikäli leirille on estynyt osallistumaan, mutta on halukas ryhmään, tulee ilmoittautumisen yhteydessä  oleva tavoitekartoitus kuitenkin täyttää, kertoo liiton valmennuspällikkö Tomi Konttinen.

Valmennusryhmien päätavoitteena on auttaa kuljettajia kehittymään kansainväliselle tasolle. Ryhmävalinnat tehdään kerran vuodessa, mutta kuljettajia voidaan kutsua leireille myös kesken kauden kilpailusuoritusten perusteella. Ryhmien kuljettajat ovat keskimäärin noin 10-18 -vuotiaita.

Valintaleirin ohjelmaan kuuluu olosuhteista riippuen ajamista ja Vierumäellä haastatteluja, keskustelua ryhmien toiminnasta sekä fyysisen kunnon testausta. Majoituksen voi hoitaa joko itse tai SML:n varaamana, jolloin majoitus ruokailuineen 85 euroa.

Eri-ikäisille on laadittu viitteelliset kilpailutuloksiin perustuvat tavoitetasot, mutta valinnoissa huomioidaan myös eri ikäisten kehitysvaiheet ja niistä johtuvat erot samanikäistenkin välillä. Tavoitetasot on esitetty ohessa.

Sijoitus/vauhti -sarake on realistinen arvio ajaa kyseisessä luokassa kyseisille sijoille, ei suoraan verrannollinen jonkin sarjan tuloksiin. Koska nuorilla kehittyminen tapahtuu hyvin eri aikaan, on syytä huomioida, ettei huippu-urheilijaksi kehittyminen ole suoraan riippuvaista ikäluokkatuloksista ja ryhmiin pääsy on vuosittain mahdollista harjoittelemalla ahkerasti ja kehityttyään tietylle tasolle.

* Ikä/luokat/sijoitus/vauhti:             
9/65 1-3                 
10/65 1-3, C/C 1-5                             
11/65 1, C/C 1-3    
12/C/B 1-3, C/A 1-10                        
13/C/A 1-5              
14/C/A 1-3              
15/C/A 1, MXJ 1-5                             
16/MXJ 1-3, MX2 1-12                    
17/MXJ 1, MX2 1-10                         
18/MX2 1-5, EM 1-20

Ilmoittautuminen ja tavoitekartoitus 9.10 mennessä:
http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/valmennusleirit/

Lisätietoja ja leirin aikataulu ilmoitetaan ensi viikon alussa (vko 41):
http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/valmennusleirit/

Lisätietoja SML:n valmennuksesta yleisesti:
http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/
 

Uusin numero