MX-liiga korkattiin Raumalla

Nuoremman veteraaniluokan MXV40:n molempien erien voitot kirjattiin Kouvolan Mika Kuusiston nimiin. Tässä 40-49 -vuotiaiden pilottien kisassa käytiin molemmissa erissä tiukkaa kärkitaistelua. Sarja-avauksen toiseksi parhaat pisteet keräsi Pasi Virtanen ollen erien toinen ja kolmas. Kim Hellman ajoi ensimmäisen erän neljänneksi, johti toista pitkään, mutta Kuusisto rutisti ohi. Hellmanille jatkaa kautta sarjan kolmantena.

Yli 50-vuotiaiden MXV50-luokassa Jari Lehto oli molemmissa erissä täysin suvereeni. Alpo Viitanen ajoi kahdesti kakkoseksi. Lehto totesi kisan jälkeen, että ”voitto oli helppo, kun Remeksen Timo oli pois loukkaantumisen takia ja muutama muukin kuski puuttui”. Alpo Viitanen oli molempien erien kakkonen. Seuraavat miehet olivat Timo Järvinen, Kai Wirama, Pekka Lehto ja Asko Kyyhkynen. Kai Wirama kertoili, että edellisen kerran oli ollut varsinaisessa crossikisassa 28 vuotta sitten. ”Kerhon sarjakisoja olen kyllä ajellut. Mutta ihan samat fiilikset täällä oli nyt kun ennenkin, oli hiki ja kylmä yhtä aikaa, pissalla piti käydä vähän väliä ja jännitti. Mutta samoja miehiä oli viivalla kun ennenkin”.

MXB-luokan kärjen taso on viime kaudesta kehittynyt huimasti. MX-Liigan avauskisan kärjessä keikkui tuttuja nimiä A-luokasta vuosien takaa. Päivän paras oli Antti Isomäki voittamalla molemmat erät. Teemu Sundelin kamppaili kärkiryhmän mukana molemmat erät sijoille toinen ja kolmas. Päivän totaalin kolmonen oli hänkin comebackin tehneitä, Tero Mähönen ajoi kuudenneksi ja toiseksi. Luokan aika-ajossa oli 57 kilpailijaa, joten aikuisten harrastetason motocross näyttää tällä hetkellä voivan varsin mainiosti.

Naisten selvä ykkönen oli molemmat erät voittanut Sanna Kärkkäinen, Marie Reittonen ajoi kahdesti kakkoseksi ja Sirissa Lönnroth puolestaan kolmanneksi. MXD:ssä 15 naista starttiviivalla. Kilpailu oli itse asiassa kohtuullisen mielenkiintoinen ja ajettiin ilmiselvästi ihan tosissaan kilpaa ja melko hyvää vauhtiakin. Kaksikko Sanna Kärkkäinen-Marie Reittonen oli selvästi kuitenkin omaa luokkaansa. Iisalmelainen Sanna Kärkkäinen, joka täyttää tässä kuussa 15 vuotta, otti kummankin erän voiton. Toisen erän jälkeen Sanna totesi, että ”lähtö meni ihan persiilleen, mutta onnistuin sentään voittamaan”. Vauhtinsa kehittymisestä Sanna kertoili, että ”talven lumispoori- ja enduroharjoituksilla on ollut ihan ratkaiseva merkitys. Vauhtini on parantunut ihan hirmusti. En ennen viime talvea ollut ikinä ajanut lumella, mutta nyt veteraani-endurokuski kotikulmilta antoi vähän ajovinkkejä ja niistä on ollut suuri apu myös tähän crossihommaan”.
Kokonaiskilpailun kärki oli Kärkkäinen, Reittonen ja Sirissa Lönnroth. Neljänneksi ajoi kummassakin lähdössä Maarit Mäkinen. 30-vuotias Maarit totesi, että ”kisa meni erinomaisen hyvin ja kiva on ajaa. Vaan on harmi, että meillä kotipuolessa Lappeenrannassa on niin vähänlaisesti harrastajia, ettei oikein löydy kisakavereita”.

Veteraanien Suomen Cup ja MX-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna Turussa.

Tiedote: TR-Tuotanto
Kuljettajakommentit: Kari Salonen

Uusin numero