MV Agustalta kolme Reparto Corse -mallia

MV Agusta Dragster RC

MV Agusta on julkistanut F3-, Dragster- ja Turismo Veloce -malleistaan kisahenkisemmät RC- eli Reparto Corse -versiot.

Reparto Corse merkitsee kilpailuosastoa, ja RC-mallit tunnistaakin ulkoisesti parhaiten kilpailuhenkisestä värityksistään.

F3 RC

MV Agusta F3 RC

F3 on pyörä, jota Niki Tuuli ja Bahattin Sofuoglu käskevät Supersportin MM-sarjassa. Samalla se on koko MV Agustan katettujen sporttipyörien lippulaiva nyt, kun F4 ei enää ole tuotannossa.

Tämän vuoden RC-version keula on saanut TiN-pinnoitteen vähentämään liukuputkien kitkaa ja vanteet ovat 10 prosenttia kevyemmät pienentäen inertiavoimia seitsemän prosenttia. Moottorina on tuttu 798-kuutioinen rivikolmonen, joka puskee 147 hevosvoiman tehon ja tuottaa 88 newtonmetrin väännön. Kuivapainoa pyörällä on 173 kiloa. Luistonesto on kahdeksanasentoinen ja ABS-jarrut huomioivat pyörän sivuttaiskallistuksen. Etujarruina on 320-milliset tuplalevyt Brembon nelimäntäisillä radiaalisatuloilla, takana 220-millinen levy kaksimäntäisellä Brembon satulalla. Etujousituksena on Marzocchin 43-millinen USD. Takapään Sachs-monojousituksessa on esijännityksen sekä puristus- ja paluuvaimennusten säädöt.  Huippunopeutta luvataan 240 kilometriä tunnissa.

Dragster RC

Dragster RC on saanut saman Marzocchin USD-keulan kuin F3 RC ja myös takajousitus on sama Sachs kuin sisarmallissa, samoin jarrut. Moottoreissa on eroja, sillä Dragster-viritteisenä rivikolmosesta on otettu 140 hevosvoiman teho ja vääntöä se tarjoilee 87 newtonmetriä. Dragster on viisi kiloa kevyempi ja sille luvataan 244 kilometrin huippunopeus.

Turismo Veloce RC

MV Agusta Turismo Veloce RC

Turismo Velocen moottori on iskutilavuudeltaan sama kuin F3- ja Dragster-malleissa, mutta teholukema on maltillisempi 110 hevosvoimaa. Vääntölukemakin poikkeaa edellisistä ollen 84 newtonmetriä. Kuivapaino on 199 kiloa ja tankin tilavuus 21,5 litraa. Huippunopeutta Turismo Veloce RC:lle luvataan 230 kilometriä tunnissa.

Kaikkia kolmea valmistetaan rajoitettu erä, Dragster RC:n ja Turismo Veloce RC:n tuotantomäärät ovat 300 kappaletta ja F3 RC:tä valmistetaan vain 200 kappaletta. F3 RC:n ja Dragster RC:n voi tilata myös erillisellä Racing Kit -varustuksella, johon kuuluu urheilullisempi pakoputkisto, uusi moottorikartta ja alhaisempi paino. F3:n putkisto tulee Akrapovicilta ja Dragsterin putkisto SC Projectilta.

Uusin numero