MV Agusta tuo lisää raakuutta uudella Brutale 1000 Serie Orolla

Kisahenkisyys huokuu MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro -pyörästä, joka saa innovaationsa valmistajan superbiken MM-sarjassa käyttämästä F4 RC:stä.

Nelisylinterinen, 998-kuutioinen kone tuottaa maksimina 208 hevosvoimaa 13 450 kierroslukemassa. Huippuvääntöä löytyy 115,5Nm.

Kisaviritteisenä pyörässä on titaanipakoputkisto ja eri moottorinohjausyksikön kartta, jolloin hevosvoimia löytyy 212 (156kW) 13 600 kierroksella.

Brutale 1000 Serie Oron etupäässä on elektronisesti säädettävä Öhlins-haarukka ja takana Öhlins TTX36 -iskunvaimennin. Myös ohjausiskari kuuluu varustukseen.

Tehtaan mukaan etupään sivuilla olevien siipien vaikutuksen huomaa parhaiten yli 200 kilometrin tuntinopeudessa, jolloin downforce tuo vakautta ja auttaa kiihdyttämisessä. Huippunopeus huitelee reilussa 300 kilometrissä tunnissa.

Myös keveyttä on haettu muun muassa hiilikuituosien kautta, ja pyörän paino on 184 kiloa.

Raakuudesta ja räväkästä olemuksestaan huolimatta MV Agustalta muistutetaan, että uutuus täyttää melu- ja päästösäädökset. Tavoitteena on ollut rakentaa pyörä, jonka tehontuotto on vahvaa ja räjähtävää, mutta silti elektroniikan ansiosta kuskin hallittavissa olevaa.


 

Uusin numero