MV Agusta pitää tuotannon käynnissä – KTM ja Ducati sulkevat määräajaksi

Eurooppalaiset moottoripyörävalmistajat suhtautuvat vaihtelevasti koronavirukseen. Osa tehtaista suljetaan määräajaksi, osassa tuotantoa pyritään jatkamaan.

KTM aloitti ilmoittamalla sulkevansa tuotannon kahden viikon ajaksi. Sulkeminen koskee myös Husqvarnan ja GasGasin tuotantoa. KTM:n ilmoituksen mukaan tuotantokatkolla ei pitäisi olla vaikutusta pyörien toimitusaikoihin. Ducati ilmoitti pysäyttävänsä tuotannon, mutta tuotekehitys ja myynti sekä markkinointi jatkavat mahdollisuuksien mukaan työtä siitä huolimatta.

Toista linjaa edustaa italialainen MV Agusta, joka kertoo yhtiön johdon ja työntekijöiden yhdessä päättäneen pitää tuotannon käynnissä. Muutoksia työntekijöiden käytäntöihin kuitenkin tulee. Esimerkiksi yhteisten tilojen käyttöä rajoitetaan ja henkilökohtaisia suojaimia tarjotaan töihin tuleville työntekijöille, samoin hygieniatasoa nostetaan.

Tilanne näiden päätösten osalta saattaa elää nopeastikin, jos yleiset olosuhteet muuttuvat oleellisesti tai viranomaismääräykset edellyttävät muutoksia tehtaiden käytännöissä.

Uusin numero