MV Agusta palaa MM-sarjaan 42 vuoden tauon jälkeen: ”Täydet mahdollisuudet olla kaikkein paras”

Italialaiset ovat yhdistäneet voimansa sveitsiläisen Forward Racingin kanssa. Ensi kaudella sarjassa ajetaan Triumphin moottoreilla.

”Olen todella ylpeä, että unelmamme paluusta ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan on nyt totta. Haluan kiittää kaikkia insinöörejämme, teknikoita ja suunnittelijoita sekä Forward Racingin väkeä. Olemme pystyneet viemään tätä projektia eteenpäin todella kovalla vauhdilla”, sanoo MV Agustan presidentti Giovanni Castiglioni.

“Haluan myös ilmaista kiitollisuuteni Forwardin omistajalle Giovanni Cuzarille, joka on uskonut koko ajan meihin ja puskenut meitä etenemään tämän projektin kanssa. Edessämme on toki hurjasti töitä, mutta askel askeleelta tulemme parantamaan kilpailukykyämme.”

Forward Racingin omistaja Cuzari on myös innoissaan MV Agustan paluusta.

”Olen jahdannut juuri tätä unelmaa Claudio Castiglionin ajoista asti. Olen kärttänyt MV Agustaa palaamaan jo pitkään. Kun Giovanni otti isänsä paikan Agustalla, olen moneen kertaan rohkaissut häntä uskomaan tähän kunnianhimoiseen projektiin”, Cuzari sanoo.

”Viimeinkin tämä onnistui, ja nyt 42 vuoden jälkeen otamme ensimmäiset askeleet Moto 2 MV Agustan prototyyppipyörällä. Tämä on hyvin tunteellista, mutta olen samalla tietoinen, että tästä tulee ensikosketuksemme tähän maailmaan Agustalla. Tiedostan sen valtavan työmäärän, mikä edessämme on”, Cuzari sanoo.

Tällä kaudella Forward Racing on ajanut Suterilla kuljettajinaan italialaiset Stefano Manzi ja Eric Granado. Ensi kauden kuljettajia ei ole vielä julkistettu.

”Olen tutustunut hyvin Castiglionin tutkimuskeskukseen, joka on MV Agustan todellinen sydän. Olen täysin vakuuttunut, että meillä on kaikki, mitä tarvitaan hienon projektin aikaan saamiseksi. Paolo Bianchin johtaman yksikön intohimo ja ammattilaisuus sekä minun johtamani fantastinen tiimi muodostavat hienon yhtälön, jolla on kaikki mahdollisuudet olla kaikkein paras.”
 

Uusin numero