MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro – Maailman tehokkain ja nopein naku


212 hevosvoimaa ja yli 300 km/h. Vain nopeimmille, sillä näitä valmistetaan rajoitettu 300 kappaleen erä.

Serie Oron 1000-kuutioinen rivinelosmoottori on lainattu suoraan tehokkaimmasta F4 RC-sporttimallista. RC on lyhenne sanoista Reparto Corse, joka puolestaan on MV Agustan kilpailuosasto. Se kertookin suoraan pelin hengen.

Tällä kertaa nakumallin moottorista ei ole lähdetty hakemaan parempaa vääntöä keskialueelle huipputehon kustannuksella, vaan vakioputkistolla 208 hevosvoimaa tuottava voimanlähde on siirretty suoraan nakumalli Brutaleen. Kun siihen vaihdetaan SC Projectin putkisto ja ECU säädetään sille sopivaksi, lupaa tehdas 212 hv / 13 600 r/min. Vääntöä koneesta saadaan 115,5 newtonmetriä.

Näillä lukemilla kyseessä on maailman tehokkain sarjavalmisteinen nakupyörä. Tehdas lupaa huippunopeudeksi yli 300 km/h. On todellinen huippunopeus sitten kolmen sadan kummalla puolella tahansa, niin pitelemistä Serie Orossa varmasti on.

Kuljettajaa avustaa mm. kahdeksanasentoinen luistonesto, lähtöavustin sekä kahteen suuntaan toimiva quickshifter-vaihdeavustin. Öhlinsin sähkösäätöinen jousitus ja Brembon Stylema-jarrut viimeistelevät ajonautinnon. Aerodynamiikkaan on suunnittelussa kiinnitetty huomiota, erityisesti siihen että keulassa olisi riittävästi painoa kiihdytyksissä ja suurissa nopeuksissa.

Painoa on puristettu alas hiilikuituvanteilla ja litium-akulla. Painoksi tankattuna ilmoitetaan 184 kiloa.

Uusin numero