MV Agusta + Alpine A110 = MV Agusta Superveloce Alpine

Muutama viikko sitten esitellyn MV Agusta Superveloce 75 Anniversaryn jälkeen on vuorossa seuraava erikoismalli: Superveloce Alpine.

Vain 110 kappaleen erikoiseränä valmistettava MV Agusta Superveloce Alpine on saanut inspiraationsa Alpine A110 -urheiluautosta. MV Agustan mukaan uutuusmalli yhdistää italialaisen ja ranskalaisen intohimon kilpailemiseen ja moottoriurheiluun. Värityksessä on huomioitu molempien valmistajien tunnusomaiset värit, sillä väriyhdistelmänä on Alpinen sininen ja Ago-harmaa. 

Värityksen ohella erikoismallin tunnistaa Italian ja Ranskan lipuista etulokasuojassa, runsaasta hiilikuituosien käytöstä, kohokuvioidusta Alpine A110:een viittaavasta A-kohokirjaimesta sivukatteissa sekä mustista alcantara-verhoilluista satuloista sinisin ompelein. Superveloce Alpinen hinnaksi Italiassa ilmoitetaan 36 300 euroa, eli se ei pidä sisällään suomalaista autoveroa. Sen sijaan hintaan sisältyy Racing Kit, johon kuuluu urheilullinen pakoputkisto ja sille sopivaksi säädetty ECU, takasatulan suojus, tätä mallia varten räätälöity suojapeite sekä tyylikkäämpi tankin korkki. Racing Kitillä alkuperäinen 148 hevosvoiman teho nousee 153 hevosvoimaan ja 173 kilon kuivapaino alenee 165 kiloon.

Alpine A110:lla voitettiin Monte Carlon ralli vuosina 1971 ja 1973 ajajina Ove Andersson ja Jean-Claude Andruet. Vuonna 1955 perustettu Alpine on tauon jälkeen herätetty uudelleen henkiin ja vuonna 2017 esiteltiin samaa A110-mallinimeä kantava uusi versio, jota vauhdittaa 1,8-litrainen turbomoottori seitsenvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla. Takavetoisen auton painoksi ilmoitetaan vain 1080 kiloa. 

Uusin numero