Muutoksia motocrossin kilpailukalenteriin

Lisäksi sääntöjä on päivitetty ja uuden harrasteluokan (MXH) säännöt laadittu, kerrotaan lajiryhmän tiedotteessa.

Kalenterimuutokset

– MX1- ja MX2-luokkien Kuopion Moottorikerhon SM-osakilpailun päivämäärä on vaihtunut viikkoa aiemmaksi ja on 6.-7. kesäkuuta. Samalla MX-liigan Ylä-Savon Moottorikerhon osakilpailun päivämäärä on vaihtunut viikkoa myöhemmäksi ja on 13.-14. kesäkuuta. Kilpailut siis vaihtavat päivämäärien osalta paikkaansa.

– Orimattilan Moottorikerhon (OriMK) hakema muutos kilpailuunsa on myönnetty siten, että OriMK voi järjestää kaksipäiväisen kilpailun sijaan yksipäiväisen kilpailun. Näin ollen sunnuntaille merkitty sivuvaunujen (MXSV) SM-osakilpailu ajetaan lauantaina ja ATV:n SM-osakilpailu peruuntuu. Lauantaina ajetaan myös MXJ- ja MXV-luokkien Suomen Cup -osakilpailu. Kilpailupäivä on 29. elokuuta. MXATV-luokalle pyritään löytämään korvaava SM-osakilpailu.

– Ylä-Savon Moottorikerho järjestää MX-liigan osakilpailun yhteydessä MXSV- ja MXATV-luokkien SM-osakilpailut 13.-14. kesäkuuta.

– Tuusulan Moottorikerholle (TuMK) on myönnetty järjestettäväksi kansallinen kilpailu 8.8.2015. TuMK päättää kilpaluokat.

– Kilpailukalenterissa on edelleen avoimena ja kerhojen vapaasti haettavissa MXATV- ja MXSV-luokkien SM-osakilpailut 9.-10.5. sekä MX-liigan osakilpailut 1.-2.8. ja 5.-6.9.

Liputussäännöt

– Kansainvälisen Moottoriliiton (FIM) sääntöjä mukaillen heiluvan keltaisen lipun noudattamatta jättämisestä seuraa automaattinen sanktio, joka on sijoituksen heikkeneminen kymmenen (10) pykälää.
– Kansainvälisissä kilpailuissa käytössä oleva ensiapulippu (valkoinen pohja, punainen risti) otetaan vaiheittain käyttöön. Kilpailunjärjestäjiä kannustetaan käyttämään ensiapulippua ja lippu tulee pakolliseksi kaudella 2016. Lipun heiluttaminen tarkoittaa, että radalla / radan välittömässä läheisyydessä on käynnissä ensiaputoimenpide. Kuljettajien pitää noudattaa erityistä varovaisuutta ja hiljentää vauhtia merkittävästi, myös hyppääminen ja ohittaminen on ehdottomasti kielletty.

Turvallisuus

– MX Safety esitteli ratojen opastaulut MP15-messuilla. Kerhoja kehotetaan ottamaan taulut käyttöön kaudella 2015, mutta pakolliseksi ne tulevat kaudella 2016.

Kilpailuaikataulut

– MX-liigan osakilpailuissa käytetään niin sanottua non-stop-aikataulua, jota kokeiltiin viime kauden viimeisessä osakilpailussa Raumalla (järjestäjä Turun Seudun Moottoriurheilijat). Kilpailupäivän aikataulussa ilmoitetaan ensimmäisen ryhmän harjoituksen sekä ensimmäisen ja toisen erän alkamisaika. Muut luokat lähtevät harjoituksiin ja eriin järjestyksessä mahdollisimman nopeasti edellisen ryhmän maaliintulon jälkeen. Myös luokkien ajojärjestys sekä palkintojenjaon ajankohta pitää ilmoittaa aikataulussa.

Säännöt

– MXB-luokan MX-liigan osakilpailussa kymmenen parhaan joukkoon ajanut kuljettajat saa osallistua A-luokan SM-osakilpailuun.

– Uuden harrasteluokan (MXH) säännöt on laadittu ja ne julkaistaan lähiviikkoina Suomen Moottoriliiton nettisivulla www.moottoriliitto.fi. Luokan keskeinen idea on mataloittaa aloittelevien kuljettajien ja harrastajien kynnystä aloittaa kansallinen kilpaileminen. Luokan alaikärajaksi on Suomen Moottoriliiton hallitukselle ehdotettu 16 vuotta ja käytettäviksi pyöriksi 125-500 2t sekä 250-650 4t. Kilpailunjärjestäjä määrittää kilpailuerän pituuden. Kaudella 2015 kuljettajien luokittelu (MXH, MXB jne.) tehdään jokaisen kilpailun jälkeen lajiryhmän toimesta ja harkintaa käyttäen.

– Classicin Evo-luokan säännöt noudattavat kotimaisen classic-järjestön laatimia sääntöjä.

– MXH- ja Evo-luokissa kuljettajilla on oltava ”kaikki lajit” -ajajalisenssi.

– Lajiryhmä on käynyt läpi lajisäännöt ja tehnyt muutokset. Kauden 2015 säännöt julkaistaan lähiviikkoina Suomen Moottoriliiton nettisivulla www.moottoriliitto.fi.

Radan tarkastukset

– Tälle kaudelle kilpailunjärjestäjiltä edellytetään itse tehtyä radan tarkastusta. Tarkastuspöytäkirjan mukana on oltava voimassa oleva ratakartta lippupisteineen. Aineisto on lähetettävä lajiryhmälle tarkastuspyynnön mukana.

Kilpailunjärjestäjien info

– Kerhoille tarkoitettu kilpailunjärjestäjien info ja keskustelutilaisuus järjestetään Pasilassa Valo-talolla 21.3. kello. 10.00-13.00.

– Ilmoittautumiset: sirpa.rasanen@moottoriliitto.fi
 

Uusin numero