Mutkateitä Lahden MP-messuille

Lahden messujen järjestäjät ovat koostaneet messuvieraille parhaat mutkapätkät, joita pitkin messuille voi saapua hymy korvissa jo mukavan matkanteon vuoksi.

Etelän suunta: 
Helsingistä lähdetään ajamaan vanhaa Lahdentietä. Matkalla kierretään Vantaan Kuusijärvi ja ajetaan Nikkilään. Sieltä suunnataan Järvenpäähän, josta jatketaan Kellokosken kautta Mäntsälään. Loppumatka ajellaan vanhaa Lahdentietä Lahteen saakka.

Pohjoisen suunta: 
Jyväskylästä ajellaan Korpilahdelle. Sieltä käännytään kohti Luhankaa ja sieltä Sysmään. Päijänteen kohdalla ei kannata kiirehtiä – on aika nauttia maisemista. Jatketaan kohti Pulkkilanharjua, mutta juuri ennen sitä käännytäänkin vasemmalle, kohti Kalkkista. Kalkkisten keskustassa voi nauttia pienen kylän tarjoamasta tunnelmasta vaikka juomalla kahvit pienessä terassikahvilassa. Matka jatkuu Kalkkisten kanavan ylitse kohti Vesivehmaata. Tässä alkaa todellinen mutkatie: vanha hiekkatie, jonka päälle on laitettu asvaltti. Mäkiä ja mutkia riittää. Moottoripyörätoimittaja Tero Kiira kertoo: ”Tutustuin kyseiseen tiehen vasta hetki sitten, mutta voin kertoa  että siitä tuli hetkessä suosikkini. Reitti on yksi parhaista, ellei jopa paras mutkatie Etelä-Suomessa. Jättää taakseen legendaarisen Bodom-järven ympäriajon.”

Soratiellä viihtyville Tero Kiira antaa toisen vinkin: ”Jos lähteekin Kalkkisten kanavalta kohti Heinolaa, on alkumatka suomalaista soratietä. Mutta viimeiset kymmenen kilometriä on kuin asvaltoitu ”Ouninpohjan” erikoiskoe. Sinne kannattaa suunnistaa katupyörälläkin, jos ei pelkää alkuosan soratietä.” Kalkkisten kanavan tie päättyy Vesivehmaalle. Sieltä on opastus Lahteen saakka.

Idän suunta: 
Kouvolasta kannattaa suunnistaa Jaalaan. Sieltä lähdetään etenemään kohti Vuolenkoskea. Mutkatie on mitä hienoin. Vuolenkoskelta saavutaan Vierumäelle. Hyvä kahvipaikka on pieni hirsitupa Vierumäenraitin ja Vuolenkoskentien risteyksessä.

Lännen suunta: 
Turengista lähdetään kohti Lammia. Mutkatie on mitä hienoin, mutta päällyste on kärsinyt jonkin verran. Hauskanpitoa rajoittaa niin ikään 60 km/h nopeusrajoitus. Ehkä hauskempi vaihtoehto on Turengista kohti Hausjärveä menevä tie. Oitin jälkeen suunnistetaan kohti Järvelää ja sieltä Herralan kautta Lahteen. Reitin mutkattomuuden korvaa upea maalaismaisema.

Lisätietoja:
www.lahdenmpmessut.fi

Uusin numero