Mustoselle neljäs sija ja maailmanmestarin päänahka maaradan kutsukilpailussa Altripissa.

Hyvin sujuneiden harjoitusten jälkeen mies lähti luottavaisena kisaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä varkautelainen tuli maaliin kolmantena. Vauhti ja fiilis kohenivat kuitenkin koko ajan ja sen Mustonen alleviivasi kolmannen eränsä voitolla.

Viimeiseen erään lähdettäessä tilanne oli se, että erävoitolla mies taistelisi jopa kilpailun voitosta. Taistelu pisteistä maaradan huipulla on kuitenkin raakaa ja tila sekä aika on vähissä. Sen Mustonen sai tuntea konkreettisesti, kun hän törmäsi Saksan Max Dilgerin takapyörään ja kaatui. Onneksi kaatumisesta selvittiin ilman isompia vammoja.

Kaatumisesta huolimatta suomalainen sijoittui lopputuloksissa komeasti neljänneksi. Taakse jäi muun muassa maaradan hallitseva maailmanmestari Ranskan Mathieu Tresarrieu.

– Onhan tulos hyvä, vaikka viimeisessä erässä kaaduinkin. Siinä Max Dilger ajoi ulkona ja oletin, että hän ajaa valliin kiinni, joten lähdin sisältä hakemaan ohitusta. Yhtäkkiä hän leikkasi rajusti sisälle suoraan eteen ja hänen vauhti hyytyi, en tiedä löysäsikö Dilger kaasun. Joka tapauksessa en ehtinyt tehdä mitään, vaan törmäsin hänen takarenkaaseen. Siitä menin nurin. Onneksi mitään isompaa ei sattunut, nämä kuuluu välillä lajiin, kertaa Mustonen kilpailun dramaattista päätöstä.

– Muuten hyvä kisa, vauhti ja fiilis parani kisan edetessä. Tosi kuuma keli oli, ei oikeen sovi tämmöiselle vaalealle viikingille, mies hymähtää.

– Nyt laitetaan pyörä kuntoon ja ollaan lauantaina iskussa MM-karsinnassa, toteaa Mustonen lopuksi.

Seuraavaksi Mustonen ajaa lauantaina maaradan MM-karsinnassa Tsekin Marianske Laznessa.

Tulokset Altrip:
1. Josef Franc Tsekki 18
2. Max Dilger Saksa 16
3. Michael Härtel Saksa 11
4. Jesse Mustonen Suomi 11 (3,3,5,d)
5. Andrew Appleton Iso-Britannia 11
6. Mathieu Tresarrieu Ranska 9
7. Jörg Tebbe Saksa 8
8. Jarno de Vries Hollanti 7
9. Martin Malek Tsekki 6
10. Bernd Diener Saksa 6
11. Hynek Stichauer Tsekki 6
12. Stephan Katt Saksa 2

Uusin numero