Mustonen voitti MM-challengen

– Ihan loistava tunne, lähes täydellinen kilpailu, hehkutti Mustonen.

Mustonen aloitti kilpailun vahvasti ottamalla kaksi ylivoimaista erävoittoa. Kolmannessa erässään mies joutui keskeyttämään, kun polttoaineletku irtosi. Viimeisen alkueränsä varkautelainen voitti, joten paikka semifinaaleissa irtosi komeasti 15 pisteellä. Semifinaalissa Mustosen startti ei onnistunut mutta ensimmäisessä kurvissa mies tuli ohi kilpakumppaneistaan ja karkasi muilta selvään voittoon. Samalla varmistui paikka finaalissa hienosti 20 pisteellä.

Finaalissa Tshekin Ales Dryml oli startissa terävämpi mutta takasuoran päässä Mustonen kiersi hänestä ulkokautta ohi ja ajoi finaalin voittajaksi. Finaalin jälkeen Mustonen ja Dryml olivat tasapisteissä, joten kilpailun voitto piti ratkaista uusintaerässä.

Uusinnassa Varkauden maarataässä ajoi komeasti voittoon ja ruutulipun heilahtaessa kirjoitettiin samalla siis suomalaista ratalajihistoriaa.

Mustonen siis voitti kilpailun upeasti , Dryml ajoi toiseksi ja kolmanneksi sijoittui Hollannin Jannick de Jong, joka pronssiuusinnassa löi maamiehensä, pienoisen yllättäjän Jeffrey Woortmannin.

Kilpailusta paikan ensi kauden MM-sarjaan lunastivat myös Saksan Stephan Katt, britti Richard Hall sekä hieman yllättäen kotiyleisön riemuksi Richard Wolff. Sen sijaan kovat ennakkosuosikit britti Glen Phillips, Saksan Herbert Rudolph sekä Hollannin Dirk Fabriek eivät onnistuneet jatkopaikkaa ajamaan.

– Ainoa mikä jäi harmittamaan oli tuo kolmannen erän keskeytys, siinäkin oli voitto otettavissa. Mutta välillä tekniset viat ovat osa tätä hommaa. Startit ei aina ihan täydellisesti onnistuneet, mutta kun rata oli hyvä, ohittamaan pystyi ja kun pyörä oli ihan loistava niin pystyin ne muutamat heikohkot startit paikkaamaan, kertoi Mustonen.

– Semifinaalissa startti ei onnistunut, mutta puskin ekapäässä kavereista ohi. Woortman tuli siinä vielä kylkeen, renkaan jäljet näkyy minun pyörän sivussa, mutta siitäkin selvittiin. Finaalissa Dryml oli startissa hieman parempi mutta sain takasuoralle hyvän vauhdin ja pystyin ulkoa ohittamaan. Olihan tämä kyllä huippusuoritus.

Kilpailusta siis seitsemän parasta lunasti paikan vuoden 2013 MM-sarjaan. Näiden lisäksi kansainvälinen moottoriliitto FIM nimeää sarjaan kolme kuljettajaa.

Marianske Lazne, Tshekki.
Maarata, Challenge:

  1. Aki-Pekka Mustonen Suomi 25+5 (5,5,R,5,5,5,+5)
  2. Ales Dryml Tshekki 25+4
  3. Jannick de Jong Hollanti 21+5
  4. Jeffrey Woortman Hollanti 21+4
  5. Stephan Katt Saksa 20
  6. Richard Hall Iso-Britannia 20
  7. Richard Wolff Tshekki 18
  8. Glen Phillips Iso-Britannia 16
  9. Herbert Rudolph Saksa 13
10. Dirk Fabriek Hollanti 11
11. Michael Hadek Tshekki 8
12. Joel Nyström Ruotsi 7
13. Theo di Palma Ranska 6
14. Nick Lourens Hollanti 5
15. Richard De Biasi Ranska 4
16. Stephane Tresarrieu Ranska 2
17. Gabriel Dubernard Ranska 1
18. Karel Kadlec Tshekki 1
 
Maaradan MM-sarjassa kaudella 2013 ajavat:
  1. Joonas Kylmäkorpi Suomi
  2. Martin Smolinski Saksa
  3. Josef Franc Tshekki
  4. Theo Pijper Hollanti
  5. Jörg Tebbe Saksa
  6. Cameron Woodward Australia
  7. Matthias Kröger Saksa
  8. Aki-Pekka Mustonen Suomi
  9. Ales Dryml Tshekki
10. Jannick de Jong Hollanti
11. Jeffrey Woortman Hollanti
12. Stephan Katt Saksa
13. Richard Hall Iso-Britannia
14. Richard Wolff Tshekki
 

Uusin numero