Mustonen toipui loukkaantumisesta Forssassa ajettavaan MM-avaukseen

Huhtikuun lopulla Saksan Schwarmessa tapahtunut loukkaantuminen kun meinasi alkuun uhata MM-sarjan avauskilpailuja. Mies on kuitenkin toipunut odotettua nopeammin ja se on yllättänyt miestä itseäänkin.

– Tosi hyvin toipuminen ja kuntoutuminen loukkaantumisesta on sujunut. Se on mennyt odotettua paremmin. Toki se on auttanut, kun on nyt hyvässä kunnossa. Lisäksi oikeanlainen harjoittelu aloitettiin V-H Mustosen johdolla heti onnettomuuden jälkeen. Olen myös jo käynyt ajamassa muutaman kerran speedwayta ja maarataa, kertoo Mustonen.

Kova kilpailu tulossa

Forssan MM-avaus tulee olemaan kova, sillä kaikki haluavat hyvän alun sarjaan. Mustonen lähtee kilpailuun luottavaisena, mutta jalat maassa.

– Kova kisa se on, ei siellä yhtään heikkoa kuskia ole. Uusi ajotaulukko tuo myös oman värinsä kauden avaukseen. Joonas (Kylmäkorpi) lähtee kisaan hallitsevana mestarina ja on varmasti kova, vaikkei alkukausi ihan olekaan vakuuttanut. ”Kylmis” on rautainen ammattilainen ja tietää miten voitetaan, joten kova luu hän Forssassa on.

– Saksan Martin Smolinski on ollut alkukaudesta vakuuttava ja lähtee vähintään Joonaksen veroisena suosikkina kisaan. Myös Stephan Katt , Josef Franc ja Cameron Woodward ovat vahvoja ja konkari Matthias Krögerkin aina joskus yllättää, Mustonen toteaa.

– Ensimmäinen tavoite on päästä semifinaaleihin. Sitten finaalierään ja sieltä podiumille. Helppoa se ei tule olemaan. Mennään erä kerrallaan, maltti pitää olla matkassa.

Kylmiltään MM-finaaliin

Lauantain kilpailuun Mustonen lähtee käytännössä kylmiltään. Se ei miestä suuremmin mietitytä.

– Oishan se ehkä prempi, jos olisi muutama kisa alla. Mutta näillä pitää nyt mennä. Onneksi kisat ovat nyt pitkillä ovaaleilla, Forssassa ja Foruksessa. Niiden välissä on vielä kisa Vaasassa. Nämä ovat kuitenkin minulle hyviä ja vahvoja ratoja, saa hyvin kisarytmistä taas kiinni.

Uutta kalustoaan mies ei ole vielä kauheasti päässyt testaamaan. Luotto pyöriin on kuitenkin kova.

– Uskon, että kaluston puolesta pärjätään. Nämä uudet pyörät ovat myös parempia kaarteissa. Jos tulee virhe, tai joutuu äkisti vaihtamaan ajolinjaa, niin nämä eivät hyydy, vaan lähtevät sähäkästi eteenpäin. Sillä on iso merkitys, Mustonen tuumaa.

Maaradan MM-finaali 1 ajetaan Forssan Pilvenmäellä ensi lauantaina klo 17.

Uusin numero