Mustonen: ”Olihan se kauhea tilanne joutua Jopen kanssa uusintaan”

Ja heti toisessa erässä VRT:n Jesse Mustonen näytti mitä haastaminen tarkoittaa ja ajoi selkeän erävoiton ohittamalla Ruotsin Kenny Wennerstamin. Jatkossa tahti hieman hiipui ja seuraavista eristä tuli kaksi kakkos- ja ykkössijaa, näin Jesse päätyi yhdeksään pisteeseen.

Jooa Partasen kisa alkoi juuri päinvastaisissa merkeissä, ensimmäisestä erästä tuli 1 piste ja toisesta pisteitä ei herunut ollenkaan. Tästä sisuuntuneena Jooa keräsi kuitenkin lopuista eristä pisteet 2,3 ja 3 päätyen myöskin 9 pisteeseen.  Näin päivän kotimaiset kuljettajat päätyivät tasapisteisiin kuudennelle sijalle ja uusinta jatkopaikasta kaverusten välillä oli tosiasia. Siinä Jooa oli ensimmäisen kaarteen kaksintaistelun vahvempi ja ajoi selvään voittoon. Näin Jooa Partanen jatkaa EM-finaaliin Ranskaan ja Jessen kohtalona oli olla ensimmäinen karsiutuja.

Kisan jälkeen pojat olivat yhtä mieltä siitä että tilanne heidän välillä oli se pahin mahdollinen.  Jooa oli luonnollisesti iloinen taistelun kautta irronneesta jatkopaikasta. Jesse oli yhtä luonnollisesti pettynyt tulokseen mutta antoi rehdin tunnustuksen Partaselle päivän keskinäisestä paremmuudesta.

– Olihan se kauhea tilanne joutua Jopen kanssa uusintaan mutta oli siinä minulla kisan aikana mahdollisuus ajaa se puuttuva piste joten onnittelut Jooalle jatkopaikasta, se ratkaistiin rehdisti ajamalla ja siinä Jooa oli parempi, kommentoi Jesse kisan loputtua.

– Aivan kamala tilanne, kommentoi myöskin Jooa uusintaa Jessen kanssa. Mutta nyt tuntuu hienolta olla jatkossa, varsinkin noin painajaismaisen alun jälkeen, summasi päivän urakkansa Jooa.

Päivän voittajaksi ajoi Tanskan Mikkel B Anderssen 13 pisteellä.

– Päivä sujui hyvin ja rata oli hyvä, oikea kilvanajobaana, kommentoi tuore voittaja.  

Toisesta sijasta ajettiin uusinta Ruotsin Joel Anderssonin ja Norjan Lasse Fredriksenin välillä. Siinä vahvempi oli Andersson. Andersson ei käyttänyt perjantaina ollutta harjoittelumahdollisuutta hyväkseen.

– Usein on parempi jättää edellisen päivän harjoitukset väliin koska rata voi yön aikana muuttua erilaiseksi, kommentoi tuore hopeamitalisti Andersson.   

Tyytyväinen oli myös päivän pronssimitalisti Fredriksen.

– Eipä olisi juuri paremmin voinut mennä. Hieno päivä ja hieno tulos, totesi lehdistötilaisuudessa päivän ensimmäisen hymyn kasvoilleen loihtinut norjalainen.  

Kilpailu toimi samalla myös Pohjoismaisena U-21 Mestaruuskilpailuna.   

Päivä sujui kokonaisuudessaan järjestelyjen puolesta loistavasti ja paikalle oli tullut noin 1700 katsojaa nauttimaan aurinkoisesta säästä ja speedwaysta.

Teksti ja kuva: Varkaus Racing Team  

Uusin numero