Mustonen huippusuoritukseen MM-sarjan avauksessa

Viidestä alkuerästään Mustonen keräsi yhden erävoiton siivittämänä 13 pistettä ja se riitti komeasti semifinaaleihin. Ja kuin kirsikkana kakun päälle, hän onnistui Savon tykki alkuerissä kukistamaan kaksi kertaa viime vuoden MM-hopeamitalistin Saksan Erik Rissin. Myös päivän nopein erävoittoaika mitattiin Mustoselle.

Semifinaalissa varkautelaisen startti hankalalta lähtöpaikalta hieman epäonnistui ja mies onnistui saalistamaan vain yhden pisteen. Näin paikka finaalierässä jäi harmittavasti yhden pisteen päähän. Kuudes sija ja 14 MM-pistettä on jykevä avaus mestaruussarjaan ja syystäkin mies oli tyytyväinen.

– Hieno päivä, erinomainen kilpailu. Kaikki toimi hyvin, sekä mies että pyörä. Pari starttia epäonnistui. Ensimmäisessä erässä en päässyt keltaisella kunnolla liikkeelle ja heittolasit oli käytetty jo takasuoran alussa. Semifinaalissa starttipaikka oli myös hankala ja kun en ihan nappistarttia saanut niin kärki karkasi. Ennen kisaa satoi vettä ja se teki olosuhteista haastavat. Rata oli märkä ja ulkokautta ei voinut ohituksia tehdä. Sen vuoksi startti oli tosi tärkeä. Toki sitä se on aina MM-finaaleissa, mutta tänään se oli vielä astetta tärkeämpi, kommentoi Mustonen.

– Upea fiilis ja pienestä se oli kiinni, että ei finaaliin päässyt. Mekaanikko Jarmo Raappanalle suuri kiitos, mahtavaa yhteistyötä, päättää tyytyväinen Mustonen.

Kilpailun voittajaksi ajoi kotiyleisön riemuksi Erik Riss, joka finaalissa jätti muut kauas taakseen. Villilläkortilla kilpailussa ajanut Saksan Martin Smolinski ajoi toiseksi ja hallitseva maailmanmestari Jannick de Jong aloitti tittelin puolustamisen kolmossijalla.
 
Tulokset Mühldorf:
1. Erik Riss Saksa 25
2. Martin Smolinski Saksa 25
3. Jannick de Jong Hollanti 21
4. Mathieu Tresarrieu Ranska 16
5. Richard Hall Iso-Britannia 17
6. Aki-Pekka Mustonen Suomi 14 (1,4,2,3,3,1)
7. Dimitri Berge Ranska 13
8. Theo Pijper Hollanti 12
9. Glen Phillips Iso-Britannia 9
10. Stephan Katt Saksa 7
11. Jörg Tebbe Saksa 6
12. Josef Franc Tsekki 6
13. Theo di Palma Ranska 5
14. Matthias Kröger Saksa 2
15. Stephane Tresarrieu Ranska 2

Teksti ja kuva: Tomi Nevanperä

Uusin numero