Murjotun Marquezin yllätysveto: paluu mestaruusvuoden runkoon

Marquez myöntää ja Honda säestää, että se on todellakin mahdollista, kun kauden kahdeksas kisa ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua Hollannin Assenissa.

Montmelon radan pintaa ukkosmyräkän voimalla piiskannut sade vesitti kuninkuusluokan testipäivän maanantaina Barcelonassa. Marquez pääsi silti palauttelemaan muutamien kierrosten verran viime vuoden rungon fiiliksiä, mikä nostatti kovia kokeneen miehen mielialaa.

– Päätöstä rungon osalta ei ole vielä tehty. Tosiasia on kuitenkin se, että fiilis vanhalla rungolla ajaessani oli parempi ja minulla oli taas se tuttu tunne potentiaalistani, vahvistaa tämän kauden rungon kanssa rimpuillut Marquez.

Vanha runko ja kaikki
muu uusinta uutta

Koko pakettia ei toki mentäisi ison päätöksen myötä muuttamaan. Kyse on vain rungosta. Kaikki muu pyörässä on uusinta uutta.

– Tämä paketti tuntuu kieltämättä toimivalta, vaikka pystyinkin testaamaan sitä vain muutamien kierrosten verran. Sitä pitäisi päästä vielä testaamaan uusilla renkailla, käytettyillä renkailla ja pitemmissä vedoissa, mihin meillä ei ollut Barcelonassa mahdollisuuksia, muistuttaa Marquez.

Vuoden 2015 pyörä ei istu Marquezin käteen ja sillä siisti. Yksittäinen kova kierros kulkee edelleen rajun mallikkaasti, mutta kisaolosuhteissa pito on arpapeliä ja silloin syntyy usein romua.

– Minulla ei ole enää mitään menetettävää MM-sarjassa, mutta toisaalta yhteenkään virheeseen ei ole enää varaa. Tätä nykyistä pyöräämme pitää ajaa niin tarkasti. Maanantaina Barcelonassa kokeilemani pyörä muistuttaa enemmän mestaruusvuoden 2013 ja 2014 versioita. Niillä ajaessa on tavallaan enemmän vapauksia, muotoilee Marquez.

Marquez janoaa nyt voittoja kenties kovemmin kuin koskaan. Takaiskujen jälkeen ei mikään muu enää kelpaa.

Hondan tiimipomo Livio Suppo ei lähde toppuuttelemaan Marquezin menohaluja.

– Kaatumisia on tullut, mutta mies on kunnossa. Turha häntä on varoitella lajin vaarallisuudesta. Se on vähän sama asia kuin teksti savukerasiassa, jossa varoitetaan tupakoinnin vaarallisuudesta. Kaikkihan sen jo muutenkin tietävät, sanoo Suppo.

Yamaha testaa täysin
uutta runkoa Aragonissa

Rossin ja neljä voittoa putkeen vuolleen Jorge Lorenzon johdolla sarjaa hallitseva Yamaha jätti Barcelonan testit ajamatta sateen vuoksi.

Yamaha otti välittömästi suunnan kohti Aragonia, jossa se ajaa omat yksityistestinsä. Aragonissa on mukana myös Suzuki, joka säväytti väkevästi Katalonian GP-viikonvaihteena.

Yamahan tiimipomo Massimo Meregalli vahvistaa, että heillä on puolestaan kokeiltavana molemmille kuljettajille täysin uusi runko.

– Testit tähtäävät nyt tietenkin Asseniin, mutta samalla myös kauden toiselle puoliskolle.
 

Uusin numero