Murheen murtaman GP-voittaja Folgerin MM-kausi on vaakalaudalla


Viime vuonna 125-kuutioisten MM-pisteissä kuudenneksi sijoittuneen ja Britannian GP:n sateisessa Silverstonessa voittaneen Folgerin oli määrä lähteä mukaan uuteen Moto3-luokkaan MZ:n riveissä.

Talousvaikeuksissa olevan MZ:n budjetista ei kuitenkaan löydykään viime viikkojen yllättävien käänteiden jälkeen enää riittävästi rahaa kilpatiimille, jolloin Folger on jäänyt käytännössä ilman pyörää.

Aggressiviisesta ajotyylistään tunnettu Folger ei ole tuonut MZ Racingille rahaa oman sponsorin myötä toisin kuin kaksi muuta kuljettajaa, eli saksalainen Toni Finsterbusch ja ruotsalainen GP-tulokas Alex Lundh. Finsterbusch kilpailee Moto3- ja Lundh Moto2-luokassa.

– Folgerin osalta tilanne saattaa olla se, että hän toimii tiimissämme molempien luokkien testikuljettajana, toteaa Martin Wimmer.

”Tällainen talentti ei
voi jäädä ilman pyörää!

Wimmer lupaa kuitenkin tehdä vimmatusti töitä saadakseen Folgerin Moto3-luokan lähtöruudukkoon välittömästi ensimmäisessä osakilpailussa 8. huhtikuuta Losailin radalla Qatarissa.

– Eihän se voi olla näin, että tällainen lahjakkuus kuin Folger jäisi ilman paikkaa MM-sarjassa. Teen kaikkeni ja tarvittaessa viimeisille minuuteille asti löytääkseni Jonakselle sponsorin.

Kuljettajan isä Jakob Folger ei näe tilannetta kovinkaan valoisana.

– Meillä on nyt käsissämme erittäin iso ongelma. Rahaa pitäisi saada kokoon noin 250 000 euroa. Nyt sitä ei ole koossa tuosta summasta vielä viidennestäkään.

Folgerin MZ-kuvio on elänyt voimakkaasti jo alusta lähtien. Lähtökohta näet oli, että Folger ajaa kaudella 2012 Moto2-luokassa. Myöhemmin MZ ilmoitti, että Folger kilpailee sittenkin Moto3-luokassa. MZ:n mukaan kahden vuoden sopimukseen oli kirjattu pykälä, jonka myötä Folger siirtyy kaudeksi 2013 Moto2-luokkaan.

Valkeakoskellakin viime kesänä harjoittelemassa käyneen Folgerin osalta kausi 2011 kulki tuloksellisesti vuoristorataa. Folger kärsi pitkään vaivanneesta tulehduksesta, joka vei voimat nuorukaisesta.

Uusin numero