Mugellon perjantai: Dovizioso ajoi huippunopeusennätyksen, hurja kaatuminen MotoGP-luokassa

Dovizioso ajoi Mugellon pitkällä suoralla hurjan nopeuslukeman 356,4 kilometriä tunnissa. Koskaan Grand Prix –sarjassa ei ole ajettu yhtä kovaa.

Iltapäivän dramaattisin tilanne nähtiin, kun Ducatin Borgo Panigale -tehtaan testiajaja Michele Pirro kaatui kovavauhtisella pääsuoralla nopeuden ollessa noin 337 kilometriä tunnissa. Pirro sinkoutui  korkeassa kaaressa pyörältään päätyen radan pinnan kautta turva-alueelle.

Kertalisenssillä Italian GP:hen osallistuva Pirro oli hetken tajuton, mutta heräsi, kun hänet siirrettiin lisätutkimuksiin. Ducatin mukaan Pirro on toipumassa rajusta kaatumisestaan, mutta hänellä on kovia kipuja.

MotoGP-luokan perjantain yhdistelmäajoissa kärjessä oli Andrea Iannone Suzukilla. Yamahan Maverick Vinales oli perjantaina toiseksi nopein jääden kärkiajasta lähes neljä kymmenystä. Marc Marquez kaatui avauspäivänä kerran, mutta ylsi silti aikalistalla kolmanneksi.

Moto2-luokassa kärjessä oli Joan Mir ja Sam Lowes oli toinen. Niki Tuuli oli avauspäivänä sijalla 28. Eroa Miriin tuli 2,2 sekuntia. Red Bull KTM Ajo –tallin Miguel Oliveiran sijoitus on 11:s ja tiimikaveri Brad Binder on aikalistalla sijalla 17.

Moto3-luokassa kärjessä oli Honda-kuljettaja Jorge Martin. Ajon Darryn Binder (KTM) oli sijalla 16.
 

Uusin numero