MP69 julkaisee medical cardin Suomessa

Moottoripyöräkerho 69 ry tuo ensimmäisena Suomeen oman Medical Cardin. Medical Card on on kortti, johon on kirjattu moottoripyöräilijan henkilötiedot, läheisten yhteystiedot, mahdolliset sairaudet ja käytössä olevat lääkkeet. Kortti sijoitetaan moottoripyöräkypärän suojakuoren ja täytteiden väliin. Onnettomuuspaikalla kypärätarra osoittaa ensihoityksikölle, että moottoripyöräilijällä on kypärässään medical card. Kortti on painettu vedenkestävälle paperille, jolle voi kirjoittaa tavallisella kuulakärkikynällä.

Medical card -projektin tarkoituksena on nopeuttaa diagnostiikkaa onnettomuuspaikalla. Kortin sisältämien lääketieteellisten tietojen perusteella hoitotoimenpiteet voidaan suorittaa asiaan kuuluvalla tavalla. Nopea toiminta jo onnettomuuspaikalla voi vähentää kuolemantapausten määrää ja vammoja liikenneonnettomuuksissa. Kortista löytyvien yhteystietojen avulla ensihoitajat saavat onnettomuuden uhrista tietoa, jos hän ei itse pysty kommunikoimaan.

Brittiläinen The Ambulance Motorcycle Club julkaisi jo vuonna 2009 oman crash cardin. Amerikkalainen Richmond Ambulance Authority seurasi perässä pari vuotta myöhemmin, se lanseerasi oman Rider Alert -kampanjansa ja korttinsa vuonna 2011. Ruotsalainen Sveriges Motorcyklister julkaisi oman korttinsa viime vuonna. MP69 on saanut edellä mainituilta organisaatioilta luvan julkaista oman medical cardin ensimmäisenä tahona Suomessa.

Medical card ja siitä kertova tarra tullaan jakamaan koko mp69:n jäsenistölle alkukesästä. Kerholla on jäseniä noin 1 800.

Uusin numero