MP23: näin nopeasti puretaan messuosastot ovien sulkeuduttua

Mitä tapahtuu Messukeskuksessa sunnuntaina illalla, kun ovet sulkeutuvat messuvierailta?

Näytteilleasettajat ovat ennen messujen aukeamista rakentaneet pari-kolme päivää messuosastoja, esitelleet ja myyneet laitteita messuyleisölle kolme päivää, mutta urakka ei ole ohi vielä sunnuntaina klo 17, kun Messukeskuksesta lähtevät viimeisetkin messukävijät kohti kotia.

Tämän jutun kuvat on otettu kuutoshallin pääkäytävän varrelta maahantuojien osastoista kello 17.12 eli vain reilut kymmenen minuuttia sen jälkeen kun messut ovat sulkeutuneet.

Yamahan osasto. Tuotepäällikkö Jarmo Heljo työntää viimeisiä lasten crossipyöriä pois osastolta.

Osalla maahantuojista on valikoimissaan moottoripyörien lisäksi myös veneet, ja heillä on yleensä sama paikka hallissa molemmilla messuilla. Niinpä kaikkia rakenteita ei pureta, vaan ne palvelevat molemmilla messuilla, sillä venemessut on vuorossa heti prätkämessujen jälkeen.

BMW:n osasto

Moottoripyörien ja ajovarusteiden purku osastoilta hoidetaan tehokkaasti ja nopeasti. Pullonkaulana on piha-alueen ja hallin oviaukkojen ahtaus. Kun kaikilla on yhtä kova kiire pakata tavarat ja lähteä kotiin, niin parkkipaikalla vaaditaan vielä kärsivällisyyttä ennen kuin päästään starttaamaan autot kotimatkalle.

Kawasaki
KTM

Ensi vuonna taas uudelleen. Seuraavan kerran MP-messut järjestetään 2. – 4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. 

Uusin numero